1498722205183.jpg

Comunitatea Run Pink Moldova lansează în această vară proiectul „Aproape de Ea” ce își propune, prin activitățile sale, să dezvolte un cadru favorabil pentru oferirea de sprijin femeilor bolnave de cancer și astfel să diminueze efectele nocive (de ordin fizic și psihologic) cu care ele se confruntă.

Proiectul cuprinde mai multe etape și presupune activități terapeutice, sportive, de caritate, de informare și de sensizibilizare.

În perioada 14-16 iulie, în cadrul proiectului „Aproape de Ea” se organizează o tabară de recuperare – „Run Pink Retreat 2017”, la Agro-Pensiunea Butuceni, Orheiul Vechi, ce se adresează atât femeilor ce sunt în perioada chimioterapiei, cât și celor ce au depășit cancerul, unde 16 beneficiare vor fi implicate în activități terapeutice de consiliere psihologică, de meditație și yoga, de terapie prin artă, fotografie și scriere creativă.

Tabăra „Run Pink Reatreat 2017” va fi urmată de sesiuni de informare în 6 localități rurale din Republica Moldova, unde femeile vor fi invitate la discuții cu un medic specializat despre riscurile acestuia, simptome și tratament, cu scopul de a educa populația în spiritul profilactic și a preveni cancerul.

Începând cu anul 2016, Run Pink Moldova susține și este aproape de femeile ce luptă cu cancerul mamar, organizând diferite evenimente precum cele două Maratone Run Pink pentru confecționarea perucilor ce sunt oferite femeilor ce înfruntă cancerul mamar; evenimente de colectare de cosițe în cadrul campaniei #donezcosita și de fonduri în cadrul „Octombrie Roz”.

Proiectul „Aproape de Ea” creează o colaborare dintre persoanele din diasporă și cei de acasă, fiind organizat cu spirijinul organizațiilor diasporale Moldoveni în Belgia, NorocOlanda și AIM Franța. Activitățile din cadrul proiectului sunt realizate în cadrul programului guvernamental de granturi tematice Diaspora Engagement Hub, subprogramul Parteneriate Regionale Tematice, implementat implementat de către Biroul Relații cu Diaspora în colaborare cu Organizația Internațională pentru Migrație (OIM), misiunea în Moldova, finanțat de Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare (SDC).

Mai multe detalii despre tabără în cadrul acestui link.

Preluat de la: Zugo.md