20210504_092410-scaled.jpeg
Documentarul MyEverest, realizat cu sprijinul financiar al Uniunii Europene în Republica Moldova, va veni în această sâmbătă, la ora 18.30 la TV8, cu noi istorii uimitoare.

Echipa de exploratori de pe ambele maluri ale Nistrului vor ajunge în acest episod în capitala șerpașilor, un popor din Himalaya, legendari prin faptul că pot ridica încărcături de zeci de kilograme la înălțimi imposibile pentru iaci – bivolii tibetani. De exemplu, recordul absolut de escaladări a Everest-ului aparține șerpașului Kami Rita, care a urcat cel mai mare munte de pe glob de 24 ori în doar 25 de ani. Șerpașii au fost un trib nomad și doar în ultimii cincizeci de ani s-au așezat cu traiul în Himalaya. Numărul acestora crescând în ultimii cincizeci de ani de la 25 de mii la sub 200 de mii.

Foto: MyEverest

Capitala neoficială a șerpașilor este Namce Bazar, un amfiteatru din locuințe, un aeroport și unitatea militară de la cea mai înaltă altitudine din lume, apărute pe locul unui târg organizat de negustorii tibetani care mergeau din China în India. Orășelul se află la o înălțime de peste trei kilometri, fiind înconjurat de munți de peste șase mii de metri. Aici se află și pub-ul situat la cea mai mare înălțime, dar și alte recorduri.    

Mai multe despre această locație interesantă veți afla în episodul patru al documentarului MyEverest, difuzat de TV8.MD, 25 septembrie 2021, 18.30.

<!–

–> <!–

–>

Foto: MyEverest

Documentarul MyEverest este realizat cu sprijinul financiar al Uniunii Europene în Republica Moldova prin Programul de consolidare a încrederii, realizat de UNDP Moldova – Poduri de încredere peste Nistru – Мосты доверия через Днестр.

Proiectul MyEverest a fost susținut de către partenerii generali Mastercard , Moldindconbank , Moldcell și True Sweets – Dulcinella Altfel.

Expediția a fost susținută cu produse și echipamente de Traumeel S ( heel.md ), Garmin Moldova , #samsungmd

Suportul juridic este asigurat de EFRIM ROŞCA Asociații.

Foto: MyEverest

Preluat de la: diez.md