bigstock-Courier-with-parcel-in-doorway-169270856_1024x1024.jpg
Cei de la Nova Poshta Moldova au lansat un serviciu digital nou – cabinetul business – și susțin că principalul avantaj al noului serviciu este înregistrarea și gestionarea independentă a coletelor din orice punct conectat la internet.

Interfața cabinetului business este adaptată în trei limbi: română, rusă și engleză. Pe lângă economisirea timpului în procesarea coletelor, cabinetul business oferă o serie de avantaje suplimentare în ceea ce privește plata, administrarea coletelor și serviciile adiționale de livrare.

Principalele avantaje

  • Înregistrarea rapidă și independentă a expedierilor. Acum, este posibilă întocmirea independentă a foilor de parcurs expres, imprimarea mărcii, precum și editarea foilor de parcurs expres și modificarea instantă a datelor destinatarului. Acest lucru simplifică mult și grăbește procesul de gestionare a coletelor.
  • Comandarea serviciilor suplimentare în cazul emiterii foilor de parcurs expres. Acum, clienții Nova Poshta Moldova au acces la servicii suplimentare, cum ar fi returnarea documentelor și a produselor, achitarea de către destinatar, livrarea în cea mai apropiată sucursală.
  • Posibilitatea de a urmări locația și statusul expedierilor fără a introduce fiecare foaie de parcurs pe site. Toate informațiile despre tracking sunt disponibile în cabinetul-business. Câmpul de căutare vă permite să găsiți o expediere după mai mulți parametri: nume/prenume/patronimic, număr de telefon, număr de comandă, nume organizație, număr intern de comandă al clientului.
  • Utilizarea propriilor șabloane pentru înregistrarea coletelor, ceea ce economisește timp. Asta înseamnă că, acum, clienții pot emite diferite tipuri de foi de parcurs expres, în funcție de necesitățile pe care le are compania, completând câmpurile necesare.
  • Generarea rapoartelor pentru expedieri. Această funcție oferă posibilitatea de a descărca rapoartele în format Excel sau de a configura filtre pentru raportul necesar analizei în propriul cabinet business.
  • Configurarea filtrelor pe baza statusului expedierilor în momentul respectiv.

Compania susține că după finalizarea testării, 50 % dintre utilizatori, persoane juridice, au recurs la acest serviciu.

În luna mai, Nova Poshta Moldova a deschis primele două sucursale în Chișinău. Compania intenționează să-și extindă rețeaua de sucursale din Capitală până la sfârșitul anului și, în cazul înregistrării rezultatelor pozitive, să se extindă și în alte regiuni ale țării.

Nova Poshta Moldova a fost fondată în 2014 și face livrări expres în Moldova de colete și mărfuri. Face parte din grupul ucrainean de companii Nova Poshta. Compania continuă să extindă gama de servicii atât pentru livrări interne, cât și pentru trimiteri internaționale. Dispune de cinci terminale de sortare în diferite regiuni ale țării.

Preluat de la: diez.md