1a3e36db4b4c308862e84ba30d4650a4_1672668768_extra_large.jpeg

Summitul stabilit între UE și Ucraina anunţat de blocul european nu va avea loc la Bruxelles, contrar informaţiilor iniţiale, ci la Kiev, a anunţat luni seară Biroul prezidenţial din capitala Ucrainei, informează Agerpres.

Potrivit unui comunicat transmis pe pagina oficială a președintelui ucrainean, această decizie a fost adoptată luni, 2 ianuarie, între preşedintele ucrainean Volodâmâr Zelenski şi preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

Președintele Ucrainei, Volodâmâr Zelenski, a avut prima conversație telefonică a anului cu președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen. Liderii au convenit să mențină dinamica cooperării dintre Ucraina și UE în noul an.

Tot în cadrul convorbirii telefonice, părțile au discutat despre rezultatele așteptate ale următorului summit Ucraina-UE care va avea loc pe 3 februarie la Kiev și au convenit să intensifice lucrările pregătitoare. Conform Agerpres, la întâlnirea planificată pentru 3 februarie nu vor participa şefii de stat şi de guvern din statele membre ale UE, ci doar preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, şi preşedintele Consiliului European, Charles Michel.

Potrivit Biroului prezidenţial de la Kiev, în conversația cu președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, Volodâmâr Zelenski a abordat și problema care vizează „situația de pe câmpul de luptă și consecințele bombardării regulate de către Rusia a infrastructurii civile a statului nostru cu rachete și drone”.

Preluat de la: diez.md