pixel.png

Ministerul Sănătăţii va reda statutul de maximă siguranţă Spitalului de Psihiatrie Cronici Poiana Mare conform informaţiilor date publicităţii. În România nu există decât 4 spitale de maximă siguranţă în momentul actual, insuficiente pentru nevoile existente.

Aflată în judeţul Dolj, ministrul Sănătăţii,  Sorina Pintea a vizitat unitatea sanitară. „Am venit aici sa văd condiţiile, dar şi să discut cu personalul medical.
Aşa cum ştiţi în România sunt doar 4 spitale de maximă siguranţă, insuficient pentru nevoile actuale. Poiana Mare a mai avut acest statut şi intenţionăm să i-l redăm, dar pentru asta este nevoie de investiţii în infrastructură şi suplimentarea personalului medical. Vom aloca imediat 2 milioane de lei pentru repararea acoperişurilor a 4 pavilioane pentru care există deja licitaţii organizate si, aşteptăm devizul estimativ pentru Corpul E, care va fi pavilion pentru cazurile de maximă siguranţă, în vederea reabilitării complete. Corpul E are 32 de locuri în care vor putea fi primiţi pacienţii pe Cod Penal „ a declarat Sorina Pintea după vizită.

Asistenţii medicali din domeniu trebuie pregătiţi, iar spitalul reabilitat

În urma vizitei la Spitalul de psihiatrie cronici Poiana Mare, ministrul Sănătăţii a constat că sunt respectate condiţiile de siguranţă ale pacienţilor şi ale personalului medical, mai mult ca în alte unităţi similare.
„Am avut o discuţie bună cu personalul medical şi am abordat o problemă discutată şi cu reprezentanţii comisiei de specialitate, pregătirea asistenţilor medicali care lucrează în domeniu. Mă întorc în noiembrie pentru a verifica lucrările de reabilitare, dar şi pentru o întâlnire regională cu toţi cei implicaţi în domeniu”, a mai spus Sorina Pintea.
   

<!–

Formul de quiz

–>

Preluat de la: csid.ro