6-708x393.jpg
Ultimul episod al serialului Game of Thrones a doborât recordul de audienţă în SUA al postului HBO. Peste 19 milioane de telespectatori americani au vizionat finalul acestui show TV fantasy de inspiraţie medievală.

Precedentul record al unui serial produs de HBO nu era foarte vechi: 18,4 milioane de telespectatori au vizionat săptămâna trecută penultimul episod din cel de-al optulea sezon al serialului „Game of Thrones”, potrivit unui comunicat al HBO, scrie agerpres.ro.

„Game of Thrones”, adaptare a romanelor epice de factură medievală publicate de scriitorul George R.R. Martin, a devenit serialul cel mai vizionat al postului HBO în 2014, detronând „The Sopranos”.

În afara Statelor Unite, numeroşi fani din lumea întreagă şi-au pus ceasurile să sune în plină noapte pentru a putea urmări serialul în acelaşi timp cu americanii, pentru a evita oroarea unui „spoiler” pe reţelele de socializare luni dimineaţă.

Recordul istoric de audienţă al unui serial difuzat în Statele Unite este deţinut în continuare de „Mash”, al cărui ultim episod a fost urmărit în direct de aproximativ 106 milioane de fani. Acel episod a fost difuzat în 1983, într-o perioadă în care internetul şi platformele de streaming încă nu existau.

Preluat de la: diez.md