Rossi.jpg
Renumitul pilot italian de motociclism, Valentino Rossi, este unul dintre cei mai de succes piloți din toate timpurile, cu nouă campionate mondiale câștigate. Acesta, în urma instanței de judecată din orașul Ancora, a fost obligat să plătească despăgubiri în sumă de 34 mii de euro unui cuplu din Republica Moldova, fiind vorba despre Victor Untu și Zinaida Jigan.

Această istorie a început la sfârșitul anului 2016, când cuplul  care a lucrat multă vreme la vila motociclistului renumit, a fost concediată fără a fi anunțați în prealabil, scrie ru.motorsport.com.

Cei doi au trimis o cerere în judecată în care au indicat că s-au confruntat cu rețineri  salariale în sumă de 114 mii euro, indicând că nu li s-a achitat munca în afara programului și că au fost concediați fără a fi anunțați din timp.

Avocații din partea lui Rossi, au înaintat în instanță o cerere în care au respins toate acuzațiile aduse de către cei doi soți. Iar în luna mai 2019, avocații motociclistului au obținut o victorie în prima instanță, iar cuplul a fost obligat să achite 16 mii euro, drept cheltuieli de judecată.

Cuplul nu s-a dat bătut și a contestat această decizie, iar Curtea de Apel din orașul Ancon, Italia, le-a făcut dreptate. Motociclistul a fost obligat să achite soților 34 de mii de euro. Aceștia la rândul lor au fost lipsiți de obligația de a plăti cheltuielile de judecată.

Moldovenii însă nu au reușit să demonstreze în instanța de judecată orele suplimentare lucrate, dar instanța, totuși, a constatat faptul că concedierea cuplului a fost ilegală.

Deocamdată nu se cunoaște totuși dacă pilotul italian va contesta decizia magistraților în instanța superioară.

Reporter Stagiar: Petru Beșleaga

Preluat de la: diez.md