kate-middleton.jpg

Kate Middleton (42 de ani) a anunțat că suferă de cancer, dar nu a dat alte detalii despre diagnosticul său. Astfel, mai mulți specialiști au încercat să identifice, pe baza istoricului său medical, despre ce formă a bolii este vorba. Un renumit medic oncolog a explicat că Prințesa de Wales nu ar avea, de fapt, cancer de natură ginecologică.

Claudio Zanon, un chirurg oncolog italian, director științific la Motore Sanità, a explicat ce fel de cancer ar putea avea soția Prințului William. Mai mult decât atât, el a susținut că i s-ar fi extirpat o parte din intestin, iar chimioterapia a fost prescrisă pentru a preveni eventualele metastaze în organism.

Medicul oncolog a explicat că, potrivit informațiilor făcute publice despre situația lui Kate Middleton, aceasta ar avea o tumoare la colon. Claudio Zanon și-a susținut punctul de vedere prin argumente solide, explicând în ce contă această formă de cancer.

Din ceea ce s-a scris în ziare și a declarat chiar prințesa Kate Middleton, operația la care a fost supusă pentru cancer abdominal, urmată de o ileostomie, ar putea fi cauzată de o tumoare a colonului stâng sau a rectului.

Putem spune acest lucru deoarece ileostomiile temporare sunt efectuate în mod normal pentru a proteja anastomozele chirurgicale care sunt mai greu de vindecat, având în vedere vascularizarea și inflamația țesuturilor implicate.”, a declarat medicul oncolog italian pentru Quotidiano.net.

Totuși, Claudio Zanon nu exclude nici varianta unui cancer ovarian care să fi afectat colonul. Medicul oncolog a explicat ce presupune această formă a bolii, dar și ce se întâmplă în cazul unei intervenții precum cea pe care a suferit-o Prințesa de Wales.

„Este o altă ipoteză, un carcinom ovarian care a cuprins colonul, dar, în mod normal, cancerul ovarian nu presupune o terapie adjuvantă după extirpare, ci o terapie de consolidare, în timp ce, din ceea ce am putut înțelege din știrile de la Londra, chimioterapia prescrisă are ca scop să îndepărteze o eventuală diseminare metastatică.

Mai există o altă situație care afectează persoanele tinere, sindromul Lynch, rar, caracterizat printr-o mutație de origine ereditară, care afectează în principal colonul drept, dar este puțin plauzibil, ipoteza dominantă este aceea a unui cancer rectal sporadic.”, a mai precizat medicul Claudio Zanon.

Sursa foto: Profimedia

Preluat de la: csid.ro