pixel.png

În contextul pandemiei de coronavirus, măsurile de siguranţă sunt o provocare pentru toată lumea, însă proprietarii de restaurante sunt cu precădere interesaţi să găsească soluţii pentru a-şi reporni afacerea şi a-şi face clienţii să se simtă în siguranţă. Cristophe Gernignon, un designer francez cu peste 20 de ani de experienţă, pare că a găsit o modalitate creativă de protecţie a clienţilor din restaurante, respectiv „Plex’Eat”, clopote XXL de plexiglass care atârnă din tavan. 

Pe lângă faptul că au un aspect futurist, „clopotele” le asigură clienţilor protecţie împotriva coronavirusului, oprind particulele de salivă potenţial contaminate.

Astfel, fiecare client stă sub o vizieră largă, deschisă în spate pentru a facilita accesul şi a evita senzaţia de sufocare. El poate să ia masa sau să bea în linişte, fără a risca să contracteze virusul prin picături de salivă de la vecinii săi de masă.

<!–

Formul de quiz

–>

Gernignon recunoaşte însă că, probabil, clienţii vor fi nevoiţi să vorbească puţin mai tare pentru a se face auziţi.

Creatorul realizează de câţiva ani obiecte de design şi mobilier, dar, odată cu noua criză ce a lovit întreaga planetă, el s-a reorientat. 

„Mi-am imaginat, în timpul rătăcirii nocturne din aceste luni de izolare, o nouă modalitate de a primi clienţii barurilor şi restaurantelor. Chiar dacă sperăm să nu ajungem acolo, este mai bine să luăm în considerare alternative estetice şi elegante de design care să garanteze regulile distanţării sociale. În această concepţie constructivă şi inovatoare am imaginat conceptul creativ Plex’Eat, viziere de protecţie XXL din plexiglass suspendate din tavan, pentru a lua masa în siguranţă completă”, explică Gernignon.

El s-a inspirat dintr-un fotoliu pe care l-a văzut într-un concept store din Asia, dar Plex’Eat este încă în stadiul de proiect şi este prea devreme pentru a estima preţul acestui accesoriu avangardist.

Sursa foto: christophegernigon.com

Preluat de la: csid.ro