avion-nepal.jpeg

Cel puțin 44 de persoane au murit în urma prăbușirii unui avion cu 72 de pasageri la bord în orașul Pokhara, Nepal. Conform autorităților din Nepal, acesta este cel mai grav accident din ultimii aproape cinci ani care s-a întâmplat în țara lor, scrie reuters.com.

Sute de salvatori cercetează versantul dealului unde s-a prăbușit zborul Yeti Airlines, care transporta 72 de persoane din capitala Kathmandu. Vremea era senină, a declarat Jagannath Niroula, purtător de cuvânt al Autorității Aeronautice Civile din Nepal.

„Treizeci de cadavre au fost recuperate și trimise la spital. Alte 14 cadavre zac încă la locul accidentului, iar autoritățile aduc o macara pentru a le muta”, a declarat Niroula pentru Reuters.

„Jumătate din avion este pe versant. Cealaltă jumătate a căzut în defileul râului Seti”, a declarat Arun Tamu, un locuitor din zonă, care a menționat pentru Reuters că a ajuns la fața locului la câteva minute după ce avionul s-a prăbușit.

Guvernul din Nepal a înființat o comisie de investigare a cauzelor accidentului și se așteaptă ca aceasta să prezinte un raport în termen de 45 de zile, a declarat reporterilor ministrul de finanțe din Nepal, Bishnu Paudel.

Preluat de la: diez.md