avion-china.jpg
Un avion de tip Boeing 737-800 al companiei aeriene China Eastern s-a prăbuşit luni, 21 martie, cu 132 de persoane la bord în regiunea Guangxi, în sud-vestul Chinei. Niciun supravieţuitor nu a fost găsit.

Epava avionului a fost găsită, dar nimeni nu a fost găsit în viaţă, a anunţat canalul CCTV la aproximativ 18 ore după prăbuşire, informează presa de stat chineză, citată de agerpres.ro.

Câteva sute de pompieri şi salvatori sunt implicaţi în eforturile de căutare.

Boeingul 737, vechi de şapte ani, a căzut brusc luni de la o înălţime de peste 8.000 de metri, a raportat controlul traficului aerian.

La bord se aflau 123 de pasageri şi 9 membri ai echipajului, toţi cetăţeni chinezi. Acesta este cel mai grav accident de aviaţie produs în China în aproape 12 ani.

Zborul numărul MU5735 s-a prăbuşit lângă Wuzhou, în provincia din sudul Chinei Guangxi. Aparatul era în drum de la Kunming, în provincia Yunnan, spre Guangzhou în provincia Guangdong.

Producătorul american de avioane Boeing a declarat că experţi tehnici sunt pregătiţi să asiste la investigaţia cauzei accidentului, condusă de autorităţile aviaţiei civile chineze.

 

Preluat de la: diez.md