bns-4.jpg
Ignis Ceramics este o mică afacere de familie lansată în anul 2021 din dorința de a aduce o notă de originalitate și creativitate în designul de interior din Moldova.

Chiar dacă producerea de faianță nu este o activitate cu rădăcini istorice la noi, atelierul Ignis Ceramics și-a propus să valorifice la maxim potențialul artei și motivelor tradiționale, pentru a demonstra frumusețea îmbinării unei activități noi cu specificul locului.

Astfel, atelierul a creat o serie de faianță din ceramică, inspirată din arhitectura vernaculară și ornamentele caselor tradiționale. Acestea se regăsesc în cartea intitulată „Arhitectura Caselor Rurale de pe teritoriul Republicii Moldova”, publicată în 1973 de arhitecta ucraineană Zoia Moiseenco.

Potrivit lui Mihai Cecan, în această lucrare este relatat cu lux de amănunte aspectul, componența și elementele arhitecturale a unei case țărănești, dar și organizarea camerelor individuale pe interior.

Facebook: Ignis Ceramics – Atelier de faianță handmade

Ignis Ceramics produce plăci personalizate atât pentru proiecte mari de amenajări interioare (hotele, restaurante, muzee, locale comercial etc), cât și pentru lucrări mici în case private. Unul dintre avantajele plăcilor artizanale este că se pot adapta la orice proiect și buget.

„Faianța hand-made este o artă în sine, de aceea noi vrem să promovăm ideea că faianța nu este un material de construcție bun pentru a fi folosit doar în baie sau bucătărie, ci poate fi un obiect de decor unic, de excepție, care oferă personalitate oricărui interior”, scriu artizanii. Alte lucrări realizate de Ignis Ceramics pot fi văzute mai jos.

Atelierul Ignis Ceramics poate fi urmărit sau contactat pe pagina de Facebook și pe site-ul atașat aici.

Preluat de la: diez.md