Un artist olandez a creat portretele mai multor personalități istorice cu ajutorul inteligenții artificiale, printre care și portretul lui Iisus. Pentru aceasta el a folosit atât picturi și icoane din acele vremuri, cât și descrieri biblice sau opiniile oamenilor de știință.

Numele artistului olandez este Bas Uterwijk, acesta a reușit să obțină cu ajutorul inteligenței artificiale să creeze portretele mai multor personalități istorice. Unele dintre ele au uimit prin aspectul lor extrem de realist, iar altele datorită rezultatului neașteptat.

Una din lucrările la care nu s-a așteptat nimeni a fost și portretul lui Iisus, acesta fiind puțin mai diferit de cât cel redat în icoane. Pentru crearea sa, artistul a combinat o varietate de interpretări artistice ale oamenilor care au trăit înainte de era fotografiei, inclusiv picturi, icoane și orice alte detalii disponibile. Într-un final, Uterwijk a introdus toate datele într-un program de inteligență artificială pentru a vedea ce va genera acesta în urma combinației elementelor. Rezultatele au uimit internauții, în special din cauza că puțini dintre noi și l-au putut imagina vreo dată pe Iisus fără o podoabă capilară lungă. Motivul acestei alegeri se ascunde în analizele istorice și culturale contemporane, potrivit lor, oamenii din acea perioadă erau predispuși a purta părul scurt.

Totuși, Uterwijk a creat cu ajutorul inteligenței artificiale și portretul lui Iisus obișnuit nouă. Pe el îl puteți vedea mai jos.

Prin galeria artistului putem găsi și portretul pictorului post-impresionist Vincent Van Gogh

Înfățișarea împăratului roman Caligula (Gaius)

Pe regele David, personajul principal din vestita sculptură a lui Michelangelo.

Zeița Venus

Împăratul și filozoful Marcus Aurelius

Pentru a putea viziona și alte lucrări create cu ajutorul inteligenței artificiale, vă lăsăm aici pagina de Instagram a lui Bas Uterwijk.

Preluat de la: diez.md