shutterstock_1976650637-scaled.jpg

Îndepărtarea petelor de mucegai din rufele curate nu este o sarcină ușoară. Dar, noi venim astazi catre tine cu un truc inedit! Ai nevoie doar de două ingrediente pe care, cu siguranță, le ai în casă: înălbitor și zahăr.

Dacă te confrunți cu transpirație excesivă sau dacă rufele tale ude rămân în mașina de spălat cu orele, există și riscul să apară pete de mucegi, pete pe care cu greu le vei îndepărta.

Se știe că înălbitorul are multiple întrebuințări în gospodărie. Un detergent remarcabil, acest produs albește hainele și acționează eficient chiar și împotriva celor mai dificile pete (grăsime, rugină, cerneală, șamd).

Cât despre zahăr, specialiștii consideră că textura sa abrazivă ar fi eficientă împotriva mucegaiului din fibrele textile.

Ingrediente: 100 ml înălbitor, 3 linguri de zahăr

Mod de preparare: diluați zahărul în detergent până obțineți un amestec omogen. Turnați soluția astfel obținută într-o sticlă cu puverizator. Pulverizați de câte ori e nevoie peste petele de mucegai. Lăsăți produsul să acționeze preț de o oră, apoi spălați normal. Petele vor dispărea numaidecât!

Adăugarea de înălbitor la spălare sau înmuierea în înălbitor este o opțiune, dar dacă vrei să eviți substanțele chimice, apelează la oțet și bicarbonatul de sodiu ca soluție de îndepărtare a petelor de mucegai și ca modalitate de a scăpa de mirosul de mucegai.

Amestecă două părți de bicarbonat de sodiu la o parte de oțet alb, apoi pune hainele într-un lighean de apă fierbinte pentru a le înmuia înainte de a le spăla.

Poți lăsa hainele la înmuiat 2-3 ore în apă cu oțet și apoi să le speli. Mai poți să umezești pata cu suc de lămâie și să freci cu sare sau să uzi cu apă și să presari praf de bicarbonat de sodiu, apoi să speli.

FOTO: Shutterstock

Preluat de la: csid.ro