6-2-1.jpg
În perioada 16-18 iunie, la Rezervația Cultural-Naturală „Orheiul Vechi” a fost organizată cea de-a șasea ediție a festivalului „DescOperă”. În jur de 2 000 de oameni au avut ocazia să asculte creațiile impresionante ale celor mai renumiți compozitori de muzică clasică.

„Anul acesta, cele trei teatre de operă invitate – Iași, Chișinău, Odesa, au fost aici în componență deplină, ceea ce nu prea se practică. În acest an am reușit să aducem toți artiștii și putem spune că cea de-a șasea ediție a Festivalului «DescOperă» a fost un succes”, a declarat ministrul culturii, Sergiu Prodan. În premieră, Festivalul de muzică clasică în aer liber „DescOperă” a fost organizat în formatul Chișinău-Odesa-Iași.

În cele trei zile de spectacole, în scenă au urcat Orchestra Teatrului Național de Operă și Balet „Maria Bieșu”, Corul şi Orchestra Teatrului Național Academic de Operă și Balet din Odesa, Opera Națională din Iași, formația „Select Cvartet Plus”, precum și mai mulți soliști cu renume.

Elena Stepanov, directoarea executivă a Asociației Naționale pentru Turism Receptor și Intern din Moldova (ANTRIM) afirmă: „Prin acest festival reușim să susținem dezvoltarea durabilă și să dezvoltăm noi oferte turistice în regiune, astfel stimulând oaspeții să prelungească perioada de ședere în regiune și în Moldova”.

Oaspeții festivalului au avut parte de mai multe activități desfășurate pe teritoriul Rezervației Cultural-Naturale „Orheiul Vechi”. Copiii au participat la activități creative și s-au distrat împreună cu o echipă de animatori. De asemenea, au fost amenajate câteva zone de agrement, unde oamenii s-au relaxat, au savurat un pahar cu vin și au gustat bucate tradiționale.

„Festivalul «DescOperă» are o semnificație importantă pentru țara noastră, întrucât vorbește lumii întregi despre valorile pe care le avem noi ca popor. Suntem bucuroși să fim parteneri ai acestui proiect, pentru că, datorită lui, întreaga lume află că Moldova este o țară ospitalieră, cu oameni talentați și, de ce nu, cu vinuri bune”, a menționat Elena Uporova, directoarea de marketing la Rădăcini Wines.

Festivalul „DescOperă” a fost organizat de Ministerul Culturii al Republicii Moldova, Moldova Concert, Teatrul Național de Operă și Balet „Maria Bieșu”, ANTRIM și Rezervația Cultural-Naturală „Orheiul Vechi”. Desfășurarea evenimentului a fost posibilă cu suportul strategic al Proiectului de Competitivitate și Reziliență Rurală finanțat de USAID Moldova și Proiectul Tehnologiile Viitorului finanțat de USAID, Guvernul Suediei și UK Aid. Totodată, pentru al doilea an consecutiv, partenerul general al festivalului este Rădăcini Wines.

Preluat de la: diez.md