2-viata-sexuala-cuplu.jpg

Tratamentul tăcerii poate aduce cu sine consecințe profunde asupra relațiilor interpersonale și poate ridica reale întrebări cu privire la natura abuzului emoțional.

Astfel, a te simți ignorat poate avea efecte fiziologice similare cu cele produse de durere. Adică un om se poate simți rănit realmente. Rănile emoționale produse sunt cele de abandon și respingere, iar acestea au un impact extraordinar asupra evoluției emoționale a unei persoane.

Un asemenea tratament aplicat că pedeapsă unui copil, de pildă, este cu adevărat devastator din punct de vedere emoțional. Chiar dacă, aparent, a nu vorbi cu copilul pare o pedeapsă inofensivă, minoră, efectele psihice și emoționale pe termen lung arată altceva.

Tratamentul tăcerii poate avea o serie de efecte psihologice negative asupra persoanei care este supusă la acest comportament, cele mai importante fiind:

În cele mai multe dintre multe cazuri, tratamentul tăcerii poate fi considerat o formă de abuz emoțional sau psihologic. Această metodă poate fi folosită pentru a controla și manipula persoana afectată și poate crea un mediu toxic și nesănătos în cadrul relației.

Astfel, tratamentul tăcerii DEVINE un ABUZ atunci când:

„În relații, acesta este echivalentul emoțional pentru tăierea oxigenului cuiva. Detașarea emoțională inerentă stingerii este o formă de abandonare, iar efectul pe care îl are asupra unui soț este dramatic. Sentimentele inițiale ale terorii – care sunt, de obicei, sub limita nivelului de conștientizare – sunt de obicei urmate de sentimente secundare de furie și, apoi, de eforturi agresive pentru a obține o reacție emoțională – orice reacție emoțională – chiar una negativă. Iar când aceste eforturi eșuează, răspunsul intern pentru soțul / soția dumneavoastră este previzibil. Nu-i pasă. Nu mă iubește. A plecat.”  descrie Dr. Jeffrey J. Pipe tratamentul tăcerii.

Practic, tăcerea face mai mult rău decât bine. Aplicarea tratamentului tăcerii nu aduce niciun beneficiu părintelui/partenerului/persoanei care îl folosește și nici nu contribuie în vreun fel benefic ori eficient la repararea relației.

Citește și: 5 semne că în copilărie ți-a fost aplicat tratamentul tăcerii și cum te afectează acest lucru la maturitate

FOTO: Shutterstock

Preluat de la: csid.ro