used-aa-electric-batteries-the-concepts-of-energ-2023-11-27-05-19-54-utc-scaled.jpg

Înghițirea unei baterii este o situație medicală gravă. Medicii recomandă, însă, un tratament neașteptat: consumul de miere.

Acesta a fost cazul micuței Isabella Telford, căreia i s-a dat un întreg borcan de miere de către medicii NHS după ce a înghițit o baterie dintr-o jucărie.

Înghițirea bateriilor reprezintă o urgență medicală serioasă, deoarece aceste dispozitive pot arde un orificiu în stomac. Se estimează că doi copii mor anual în Marea Britanie din cauza ingerării bateriilor.

Cu toate acestea, mierea de uz casnic poate reduce drastic riscurile. Această substanță dulce acționează ca o barieră eficientă împotriva calităților corozive ale bateriei.

Coșmarul Isabelei, în vârstă de patru ani, a început după ce a cumpărat un inel mic care luminează. Fetița l-a folosit în timpul unei excursii de familie la Haven’s Wild Duck Holiday Park, lângă Great Yarmouth, în Norfolk. După ce familia s-a întors acasă, Isabella a înghițit bateria, determinând familia să se grăbească la spital.

Odată ajunsă acolo, medicii de la Norfolk and Norwich University Hospital i-au dat să consume un întreg borcan de miere pentru a preveni orice deteriorare pe care ar putea-o cauza bateria.

Când sunt expuse la salivă, bateriile creează o soluție alcalină puternică care dizolvă practic țesuturile interne, ceea ce poate provoca daune potențial fatale.

Cu toate acestea, mierea s-a dovedit a contracara acest efect, în parte prin crearea unei bariere vâscoase care protejează fizic țesuturile de baterie. Ea ajută, de asemenea, la neutralizarea soluției alcaline dure.

Din fericire, mierea a funcționat în cazul Isabelei. Deși a fost monitorizată atent în spital, a reușit să elimine bateria a doua zi.

Mama Isabelei, Adele Telford, în vârstă de 31 de ani, și-a amintit momentul în care a aflat că Isabella a înghițit bateria.

„Când Isabella a înghițit bateria, copiii se jucau în sufragerie în timp ce noi făceam treburile prin casă. Eram în bucătărie și Isabella a strigat și a spus că a înghițit ceva. Cred că și-a dat seama după expresia noastră că a făcut ceva greșit. A durat ceva timp să aflăm ce a înghițit. Își ascunsese inelul în bucătăria ei mică de jucărie și când l-a scos era tot dezmembrat.”, a povestit femeia.

Sursă – https://www.dailymail.co.uk/health/article-13496445/surprising-treatment-hospital-prescribed-four-year-old-swallowed-battery-eating-honey.html

Sursă foto – wirestock / Envato

Preluat de la: csid.ro