shutterstock_563555992-1200x800-2.jpg

O copilărie plină de probleme îți poate afecta simțitor psihicul. Dacă nu ai primit destulă iubire în copilărie, este posibil ca în viața de adult să fi adoptat anumite „mecanisme de supraviețuire”. Iată despre ce e vorba, mai exact.

Lipsa de conexiune emoțională te poate face să te îndoieșți de sinele tău, să nu te consideri suficient de bun/ă și să îți fie greu să te conectezi cu ceilalți.

Atunci când nu primești dragoste, validare și susținere, este dificil să ai o relație bună cu propria-ți persoană.

Când nu ai fost învățată să îți asculți și să îți recunoșți propriile emoțoi și nevoi în copilărie, poate fi extrem de dificil să recunoști relațiile sănătoase și oamenii autentinci atunci când ii întâlnești în viață. Ba dimpotrivă! Îi vei alege pe cei în prezența cărora simți „familiarul”, adică pe cei nepotriviți/abuzivi/toxici.

Dacă nu ai primit atenție sau nu ți s-au respectat limitele în copilărie, este dificil să îți stabilești limite sănătoase la maturitate. Când nu ai primit iubire încă de la începutu vieții, cel mai probabil în relațiile de la maturitate vei confunda/asocia iubirea cu „Ce vrea de la mine? Ce interes are la mine? Ce nevoie are, de fapt?”.

În loc de CONCLUZIE…

Deși drumul spre vindecare poate fi greoi și anevoios, este important să nu uiți că meriți să fii iubit/ă, valorizat/ă și fericit/ă! Poate fi destul de dificil la început, dar poți lucra cu tine. Notează-ți câteva idei într-un jurnal, practică meditația sau fă afirmații. Tu ai DEJA în tine puterea și resursele necesare pentru a crea viața pe care ți-o dorești, viața care te împlinește!

Citește și: 5 afirmații pozitive pentru sănătate, iubire și succes în carieră. Rostește-le în fiecare dimineață și vei avea o viață împlinită

FOTO: Shutterstock

Preluat de la: csid.ro