shutterstock_723020353-scaled.jpg

Există câteva trăsături considerate extrem de atrăgătoare pe care un partener le poate avea, dar care pot reprezenta și o piedică în relație. Mare atenție la acestea! 

Importanța trăsăturilor personale în relații a fost de-a lungul timpului obiectivul multor cercetări, acestea concluzionând că avem tendința să ne simțim atrași de oameni amuzanți, inteligenți, asertizi și atrăgători fizic. Acestea sunt cele mai frecvent întâlnite tipuri de magnetism social care, da, în timp, pot dauna calității unei relații în special dacă celălalt partener vine cu tendințe de gelozie în cuplu, de pildă.

De ce este important să râdem și cum ne poate ajuta umorul în relația de cuplu?

O persoană educată este de admirat, însă într-o relație de cuplu s-ar prea putea să întâmpine dificultăți în a se conecta la nivel emoțional. Intelectul ca formă de catalogare și manifestare a superiorității în raport cu ceilalți, în această extremă se poate apropia foarte mult de narcisism/egocentrism.

Într-o relație de cuplu, o astfel de extremă duce la invalidare emoțională constantă, la așteptări nerealiste de a justifica trăirile prin argumente logice, la distanțarea a doi parteneri și un mediu care nu este oportun conectării emoționale.

Desigur că avem nevoie de chimie pentru a face pași spre alte persoane, dar în ecuația această e sănătos să ne cunoaștem tiparul relațional, tipul de atașament, șamd. Astăzi, atractivitatea fizică este cea mai superficială, oferindu-ne prea puțin/deloc informații despre caracterul celuilalt.

Mai mult, cineva preocupat în exces de propria-i înfățișare poate fi o persoană nesigură sau superficială, o persoană care mizează pe această calitate în detrimentul altora. Și astfel, te poți trezi într-o relație cu un narcisic, spre exemplu.

Alegerea partenerului de viață: ce calități să urmărim

În concluzie, nu trebuie să fugim de persoanele pe care le găsim inteligente, atrăgătoare sau cu un simț al umorului dezvoltat, dar ne putem oferi mai mult timp nouă pentru cunoaștere, fără să ne aruncăm în mrejele „iubirii” numaidecât.

FOTO: Shutterstock

Preluat de la: csid.ro