moldova-3.jpg
Cea de-a treia etapă de aplicare pentru granturi în cadrul proiectului #PrieteneștePentruTurism a luat sfârșit. Proiectele participante la „Prietenește pentru turism” reprezintă afacerile rurale din domeniul turismului cu potențial și dorință de a valorifica aportul pe care acestea îl pot aduce dezvoltării turismului local. Gospodăriile din sate, casele rurale, pensiunile din țară, localitățile și afacerile din turism, reprezintă locurile unde tradițiile și istoria sunt prezente, iar oamenii care stau în spatele acestor locuri, reinventează noțiunea de turism rural pentru a oferi vizitatorilor săi posibilitatea de a trăi experiențe inspirate din tradiții. 

Și în acest an, Efes Moldova va oferi granturi în valoare de 500 000 de lei. Din totalul de 34 de dosare recepționate, EFES împreună cu ANTRIM au selectat șapte câștigători.

#1. Pensiunea „La Bocana” – 80 000 de lei. Proiect: Amenajarea unui spațiu specializat „Ludoteca la Bocana” – foișor de tip închis, pentru activități de divertisment. 

#2. Centrul turistic „Poarta Neamului” – 80 000 de lei. Proiect: Amenajarea zonei de agrement cu două platforme pentru terase. Înverzirea și amenajarea terenului din curte predestinat zonei de relaxare.

#3. „Village Park Saharna-Țiglău” – 70 000 de lei. Proiect: Amenajarea unei zone de belvedere către râul Nistru, cu elemente încrustate în lemn a elementelor tradiționale realizate de meșterul popular din Rezina, Mihai Cotelea și utilizarea elementelor tradiționale din piatră, colectate din zona Saharna.

#4. Asociația de Băștinași „Ciuciulea Vatră de dor” – 80 000 de lei. Proiect: Montarea indicatoarelor rutiere care vor facilita accesul către obiectivele turistice.  Construcția unei porți tradiționale la intrarea în Parcul Băștinașilor, care va da un aspect estetic parcului. Instalarea băncilor de odihnă pe aleile principale din Parcul Băștinașilor.

#5. Primăria Nisporeni – 70 000 de lei. Proiect: Amenajarea unui popas turistic în punctul belvedere, or. Nisporeni. Construcția unui foișor și un leagăn din lemn masiv, amplasate în zona cea mai înaltă a or. Nisporeni, unde se deschide o priveliște minunată asupra întregului oraș. 

#6. Pensiunea „La nea Ion” – 50 000 de lei. Proiect: Procurarea de biciclete pentru maturi și pentru copii cu scopul diversificării serviciilor.

#7. Centrul Turistic Fetești – 70 000 de lei. Proiect: Crearea unei infrastructuri fizice și virtuale pentru amatorii de ciclism, drumeții și alergare.

„Suntem foarte mândri de rezultatele pe care le-am obținut în urma acestor trei ani de existență a proiectului «Prietenește pentru turism», având finanțate deja 13 proiecte pentru afacerile din domeniul turismului. Pentru o parte dintre ei am fost unica motivație de a nu renunța la visurile și planurile lor, în condițiile dure ale pandemiei și declinului industriei turistice. Astăzi, cu mari speranțe, anunțăm câștigătorii celei de-a treia runde de granturi mici și suntem și mai optimiști, și mai încrezători, că ajutorul pe care îl acordăm vine nu doar în suportul micilor afaceri. Acest suport ajută la valorificare potențialului turistic al Republicii Moldova și ne ajută să descoperim țara noastră dintr-o cu totul altă perspectivă. Vom fi fericiți să vă invităm la vară în alte șapte destinații noi valorificate cu sprijinul proiectului «Prietenește pentru turism» finanțat de Efes Moldova”, a menționat Ludmila Adronic, directoare Afaceri Corporative EFES Moldova

„Parteneriatul cu EFES a oferit curaj și motivație multor afaceri mici dar și autorităților publice locale care își doresc tot mai mulți turiști în comunitățile lor. Tradițional, de Ziua Mondială a Turismului venim cu recunoștință pentru partenerii noștri dar și către oamenii din sector – cei care contribuie zilnic la dezvoltarea produselor turistice locale autentice”, a concluzionat Natalia Țurcanu, directoare executivă ANTRIM.

Parteneriatul Efes Vitanta Moldova Brewery și Asociația Națională pentru Turism Receptor și Intern din Moldova reprezintă un program de granturi, lansat în contextul implementării programului de susținere al turismului rural denumit „PRIETENEȘTE PENTRU TURISM”, adresat industriei turismului din Moldova și se află la a III ediție. Acest program de grant vine să valorifice potențialul existent, să îmbunătățească facilitățile turistice și să diversifice activitățile propuse turiștilor.

Efes Moldova este unul dintre cei mai mari investitori străini și cel mai mare producător de bere din Republica Moldova. Compania produce cele mai populare branduri de bere din țară, printre care Chișinău, Efes, Timișoreana, Cozel, Oetinger, dar și băuturi slab și non alcoolice, cum a fi Radler, Cvas și Cidru. Reamintim că, în 2020 compania a lansat programul de Responsabilitate Social Corporativă „Prietenește” care cuprinde, la ora actuală, trei domenii „Prietenește pentru Turism”, „Prietenește pentru Artă” și „Prietenește pentru Femei”.

Preluat de la: diez.md