356639150_675917417910836_6896866479135713754_n.jpg

Alegerea unei viitoare universități la care să-și continue studiile este o decizie care marchează traseul academic al multor tineri. Fie că alegi să înveți la o instituție națională sau internațională, documentarea înainte de a lua decizia finală este o etapă esențială. Pentru că ne dorim să cunoști oportunitățile de care poți beneficia dacă alegi să mergi la studii peste hotare, am adunat în câteva articole cele mai importante informații pe care trebuie să le știi dacă vrei să devii student(ă) la Universitatea Harvard din Statele Unite ale Americii sau la Universitatea Oxford din Marea Britanie. De această dată, am ales să-ți povestim despre cum îți poți urma studiile la Universitatea Cambridge din Marea Britanie. Ce cursuri oferă instituția, care sunt costurile de școlarizare, dar și cum poți aplica – despre toate acestea află în continuare.

Potrivit ultimului top publicat de către Ranking Web of Universities, Universitatea Cambridge se clasează pe locul 12 la nivel mondial. Este a doua universitate ca vechime din lumea anglofonă, fiind considerată una dintre cele mai bune universități din lume.

La Cambridge, pe lângă faptul că ești membru al universității, ești și membru al unui colegiu. Cele 29 de colegii de licență oferă cazare și sprijin pentru aproape toți studenții timp de cel puțin trei ani.

În cadrul acestei instituții, viitorii studenți pot alege din peste 30 de programe de licență care acoperă mai mult de 65 de domenii. Una dintre cele mai distinctive caracteristici ale cursurilor este că acestea valorifică tematici generale în primii ani și apoi o gamă largă de specialități în anii următori.

Cursurile sunt divizate în părți, fiecare durând unul sau doi ani. În fiecare parte, studenții sunt obligați să susțină câteva lucrări. De asemenea, trebuie să promovezi examene în două părți pentru a absolvi și pentru a obține o diplomă. În mod obișnuit, toți studenții trebuie să fie disponibili pentru a studia la Cambridge pe toată durata cursurilor. Lista integrală a cursurilor poate fi accesată aici.

# Viitorii studenți trebuie să cunoască limba engleză suficient de bine pentru:
– a participa la un interviu academic;
– a studia un curs Cambridge care este predat și examinat în limba engleză.
# Unele cursuri pot impune anumite condiții legate de vârstă. De exemplu, pentru a studia medicina, trebuie să ai minimum 18 ani.
# Inițial, trebuie să te înregistrezi aici pentru programul pe care vrei să-l urmezi și să te pregătești pentru evaluarea de admitere.
# Înainte de a aplica, verifică cerințele de admitere pentru cursul pe care îți dorești să-l urmezi. Unele programe pot solicita calificări într-un anumit domeniu sau o anumită medie a notelor.
# Înregistrează-te la unul dintre cursurile Cambridge prin intermediul platformei UCAS. Aici poți găsi informații despre completarea cererii.

# foaia matricolă din liceu;
# o fotografie în format digital;
# taxa de admitere, care constituie 60 de lire sterline;
# scorurile și datele oricăror teste de limba engleză pe care le-ai susținut.

Mai multe informații și condițiile pentru documentele de înscriere la universitate poți vedea aici.

Taxele de școlarizare pentru studenții internaționali variază în funcție de cursul pe care îl studiezi. Majoritatea studenților internaționali trebuie, de asemenea, să plătească taxele pentru facultate pe lângă taxele de școlarizare. Aici poți vedea costurile pentru fiecare program universitar.

Cheltuielile de trai pot fi mai mari decât pentru un student din Marea Britanie. În anul 2024, resursele minime necesare în Cambridge pentru 12 luni (excluzând taxele de școlarizare și colegiu) sunt estimate la aproximativ 14 600 de lire sterline, în funcție de stilul de viață. Această sumă ar fi echivalentă cu aproximativ 328 000 de lei. Toți studenții sunt așteptați să locuiască și să studieze pe teritoriul campusului universitar pe întreaga durată a cursului lor.

Universitatea Cambridge oferă peste 500 de cluburi studențești la care te poți alătura, fiind o oportunitate să întâlnești oameni cu viziuni comune sau să încerci ceva nou. Activitățile extracurriculare îți pot oferi unele dintre cele mai semnificative experiențe universitate și ar putea chiar să fie o rampă de lansare pentru cariera ta.

Viitorii studenți Cambridge se pot implica în proiecte comunitare, în campanii și în activități de caritate. Multe organizații caritabile au filiale ale societății studențești în universitate și există, de asemenea, grupuri de studenți care lucrează îndeaproape cu organizațiile caritabile locale și organizațiile comunitare. Aici poți accesa mai multe informații despre activitățile de care poți beneficia în afara cursurilor universitare.

Dacă dorești să fii mereu la curent cu cele mai noi oportunități #diez, ești mereu binevenit(ă) și pe canalul nostru de Telegram.

Preluat de la: diez.md