zambet.jpg

World Happiness Report a publicat un top în care se regăsesc cele mai fericite țări ale lumii în anul 2022. Raportul utilizează datele sondajelor globale pentru a raporta modul în care oamenii își evaluează propria viață în peste 150 de țări din întreaga lume. La capitolul fericirii, Republica Moldova s-a clasat pe locul 62.

Conform raportului, cei mai fericiți au fost desemnați locuitorii Finlandei. Clasamentul celor mai fericite țări este completat de Danemarca și Islanda. Locul patru îi revine Elveției, iar Țările de Jos încheie topul celor cinci cele mai fericite țări la nivel mondial.

În top 10 al celor mai fericiți oameni din lume se regăsesc cetățenii din Luxemburg, Suedia, Norvegia, Israel și Noua Zeelandă.


Sursă: worldhappiness.report

România se bucură de un nivel înalt al fericirii, clasându-se poziția 28, iar Ucraina ocupă locul 98 în cadrul clasamentului.


Sursă: worldhappiness.report

Potrivit datelor sondajului, cele mai puțin fericite țări sunt Zimbabwe, Liban și Afganistan, acestea ocupând ultimele trei locuri ale topului.

Criteriile conform cărora s-a stabilit calitatea vieții oamenilor din fiecare țară au fost stabilite în funcție de produsul intern brut pe cap de locuitor, speranța de viață sănătoasă, generozitate, sprijin social, libertate pentru a face alegeri pentru sine și percepția asupra corupției din fiecare țară.

Preluat de la: diez.md