Olanda.jpg
Conform unui studiu realizat de către Economist Intelligence Unit’s Safe Cities Index, care analizează 60 de destinații internaționale din punct de vedere al securității digitale, sănătății, infrastructurii, siguranței naționale, dar și a securității de mediu – au fost identificate 10 orașe din lume unde te poți simți cel mai mult în siguranță în anul 2021.


#1. Copenhaga, Danemarca

Youth.md

Copenhaga a fost declarat cel mai sigur oraș din lume pentru prima dată, cumulând 82,4 puncte din 100 în raportul anual.

În 2019, Danemarca ocupa locul opt în acest clasament, iar datorită introducerii secțiunii de securitate a mediului a reușit să claseze pe primul loc.

#2. Toronto, Canada

cntraveler.com

Toronto este cel mai mare oraș din Canada și capitala provinciei Ontario. Acesta s-a clasat pe locul doi cu 82,2 puncte.

<!–

–> <!–

–>

#3. Singapore

diplomatic-council.org

Singapore s-a clasat pe locul trei, cu 80,7 puncte.

Singapore, oficial Republica Singapore, este un oraș-stat insular și cea mai mică țară din Asia de Sud-Est. Este situat în sudul Peninsulei Malay și a statului malaysian Johor, 137 km nord de la ecuator.

#4. Sydney, Australia

Tourism Australia

Sydney s-a clasat în acest raport pe locul patru, cu 80,1 puncte.

Sydney este capitala statului Noul Wales de Sud, Australia. De asemenea, orașul este cel mai mare din Australia, cu o populație de 4,2 milioane de locuitori.

#5. Tokyo, Japonia

Olympics.com

Tokyo a primit 80 de puncte și a fost plasat pe poziția a cincea.

#6. Amsterdam, Țările de Jos

theagilityeffect.com

Capitala Țărilor de Jos a fost a șasea, cu 79,3 puncte.

#7. Wellington, Noua Zeelandă

Erasmusu.com

Wellington s-a clasat pe locul șapte cu 79 de puncte.

Wellington este capitala Noii Zeelande, cea de-a doua zonă urbană a țării și capitala cu cea mai mare populație din Oceania.

#8. Hong Kong, China

Financial Times

Hong Kong și Melbourne (care va fi afișat mai jos) împart locul opt după ce au primit câte 78,6 puncte fiecare.

Hong Kong este cunoscut oficial ca Regiunea Administrativă Specială Hong Kong a Republicii Populare Chineze, este o regiune autonomă de pe coasta de sud a Republicii Populare Chineze, înconjurată geografic pe 3/4 de Delta Fluviului Perlelor și de Marea Chinei de Sud.

#8. Melbourne, Australia

melbourne.crowneplaza.com

Melbourne s-a clasat pe locul opt, ca și Hong Kong, deoarece ambele au acumulat același număr de puncte și anume – 78,6.

Melbourne este capitala statului federal Victoria din Australia și este situat pe Râul Yarra în apropiere de vărsarea sa în golful Portului Phillip.

#10. Stockholm, Suedia

umultirank.org

Stockholm încheie topul celor 10 orașe unde te poți simți cel mai mult în siguranță în anul 2021 cu 77,8 puncte.

De menționat că șase orașe – Amsterdam, Melbourne, Tokyo, Toronto, Singapore și Sydney au fost în top 10 în fiecare an de la lansarea raportului, în 2015, și până acum, în timp ce Copenhaga a apărut în primele zece abia în 2019.

Preluat de la: diez.md