3a544b96d467c850e0bbe795fa18182b-3.jpg
Partidul lui Vladimir Putin – Rusia Unită – acumulează aproape 50 % în cadrul alegerilor parlamentare din Rusia, care au avut loc între 17 și 19 septembrie. Luând în considerare rezultatele în circumscripțiile cu mandat unic, partidul va avea mai mult de 300 de mandate – aceasta reprezentând majoritatea constituțională.

De asemenea, Comuniștii au 19,5 %, Partidul Liberal Democrat – 7,5 %, iar „Rusia corectă” – aproximativ 7 %. Al cincilea partid care se pare că va intra în Duma de Stat ar fi „Oamenii noi”, care a câștigat puțin mai mult de 5 %, informează Meduza.

Situația cu votul electronic este foarte suspectă: rezultatele pentru Moscova (voturile a două milioane de alegători) nu au fost încă publicate. S-a votat de la distanță și în alte șase regiuni (Sevastopol, Kursk, Murmansk, Nijni Novgorod, Rostov și regiunile Iaroslavl) – acolo „Rusia Unită” câștigă 54 %.

La toate alegerile guvernamentale câștigă șefii din regiuni. Mihail Degtyarev a câștigat în teritoriul Habarovsk, Ramzan Kadîrov a primit 99,7 % din voturi în Cecenia. Observatorii au depistat sute de încălcări.

<!–

–> <!–

–>

La Sankt Petersburg, membrii comisiilor electorale au fost reținuți, iar rezultatele alegerilor nu au fost publicate decât la ora trei dimineața. CEC, însă, a numit alegerile cele mai transparente.

Preluat de la: diez.md