chicago-police-tape-violent-crime-murder.jpg
Siguranța personală este una dintre principalele componente pentru un trai decent și de calitate. Astfel, MoneyInc a realizat un clasament al celor mai periculoase orașe din Europa.


#10. Tallinn, Estonia

Tallin a ajuns pe acest loc din cauza numărului de crime pe cap de locuitor foarte mare. În prezent, rata infracțiunii a ajuns la 5,5 crime la 100 000 de persoane.

#9. Kristiansand, Norvegia

Kristiansand este situat în partea de sud a Norvegiei și este al cincilea cel mai mare oraș din țară după numărul de populație. În ultimul deceniu, s-a înregistrat o creștere semnificativă a criminalității. Multe dintre ele sunt violente și sunt legate de droguri. Statisticile arată că cel mai mare număr de infracțiuni sunt provocate de tineri.

#8. Torino, Italia

Torino se consideră casa gării de tren „Porta Nuova”. Acest loc este considerat unul dintre cele mai nesigure din oraș și concomitent îl plasează pe orașul Torino pe poziția a opta în acest clasament. În Torino nu sunt hoți, în schimb se înregistrează tot mai frecvent omoruri.

#7. Napoli, Italia

Încă un oraș italian se confruntă cu o reputație negativă. Napoli a fost supranumit „Orașul păcatului” din Italia. Rata șomajului este ridicată în oraș, iar criminalitatea organizată este bine pusă pe roate. Acest lucru sporește nivelul de corupție. Nu este un loc perfect în care să te plimbi dacă nu ești familiarizat(ă) cu această zonă.

#6. Marsilia, Franța

Marsilia este chiar mai periculoasă decât Napoli, deși majoritatea infracțiunilor din oraș sunt minuscule, inclusiv furturi de buzunar și alte tipuri de infracțiuni. De asemenea, există un indice ridicat al criminalității și corupției, deoarece prezența poliției în oraș este scăzută.

#5. Sofia, Bulgaria

În oraș este atestată o rată ridicată a jafurilor. Deși rata criminalității a scăzut, totuși rata infracțiunilor rămâne a fi suficient de mare. Criminalitatea organizată este și ea bine pusă la punct. Un prezentator radio a fost ucis chiar ziua în fața mulțimii, însă ucigașul a fost eliberat pentru că martorilor le era frică să facă declarații. Chiar și procurorii și judecătorii știu că, dacă nu respectă regulile stabilite de șefii criminali, vor fi uciși. Omorurile la comandă sunt frecvente la Sofia și niciunul dintre ucigași nu este pedepsit, deoarece nu există nimeni cu puterea de a pune capăt crimelor. În oraș se manifestă și revolte frecvente între bulgari și romi, care nu bineveniți în oraș.

#4. Mitrovița, Kosovo

Mitrovița este un oraș divizat între sârbi și albanezi. Revoltele etnice generează ucideri și alte acte violente în oraș. Există o tensiune constantă între cele două grupuri, iar luptele periculoase izbucnesc fără avertisment. Există, de asemenea, reprezentanți ai crimei organizate și un nivel înalt de corupție în oraș, iar poliția nu își onorează obligațiunile.

#3. Groznîi, Rusia

Cecenia este o zonă specifică, unde tradițiile musulmane se respectă cu strictețe, o zonă unde patriarhatul și violența înflorește. Nu sunt rare și războaiele acolo. La fel, sunt cazuri de omoruri la comandă și ostatici ținuți în condiții inumane.

#2. Tbilisi, Georgia

Tbilisi este al doilea cel mai periculos oraș din Europa. După conflictul din 2008 cu Rusia, în Georgia există o creștere constantă a revoltelor publice, completată de acte violente și rata crescândă a criminalității. În urma protestelor, oamenii își pierd viața din motiv că poliția folosește excesiv forța.

#1. Istanbul, Turcia

Cel mai periculos oraș din Europa, în anul 2019, este Istanbul. Orașul este afectat de terorism, reprezentând o amenințare continuă pentru locuitori și turiști. Există amenințări din partea mai multor grupări teroriste, care includ separatiști kurzi, Al-Quaeda și alții care pun bombe în clădiri aglomerate cu oameni.

Preluat de la: diez.md