ZEN_9139-scaled-2.jpg

Școala Internațională pentru Transparență și Integritate lansează o nouă rundă de recrutări. Oportunitatea este destinată viitorilor lideri și vă oferă posibilitatea să urmați un curs în domeniul anticorupției și al responsabilității. Școala pune la dispoziția participanților cele mai recente evoluții în domeniul anticorupției și oferă șanse pentru a pune în practică propriile idei. În acest an, cursul se va desfășura în orașul Vilnius din Lituania în perioada 20-25 iunie 2024.

Școala Transparenței este predestinată studenților seniori, absolvenților și tinerilor profesioniști dornici să învețe cum să lupte împotriva corupției și cum să obțină o transparență mai mare în țara lor. Organizatorii acceptă solicitanți din toate sectoarele publice, private și academice. Anul trecut, vârsta media a participanților a fost de 31 de ani.

În urma procesului de selecție, studenții vor participa la sesiuni interactive și vor învăța de la profesioniști în domeniul anticorupției și responsabilizării. Școala urmărește să creeze un mediu de învățare și de consolidare a integrității care combină teoria cu practica. În ultimii 14 ani, peste 100 de experți au predat în cadrul cursurilor de la Vilnius. Lectorii provin din sectoarele publice, private, academice și oferă participanților perspective unice cu privire la modul de abordare a corupției și de promovare a transparenței.

Prelegerile, seminarele și cursurile oferă participanților cunoștințe și îi provoacă să abordeze subiectul dintr-o nouă perspectivă și să ofere soluții noi, netestate anterior. După finalizarea programului, participanții vor obține șase credite ECTS (Sistemul european de transfer și acumulare a creditelor).

Ediția din acest an se va concentra pe subiecte aflate în fruntea eforturilor de combatere a corupției. Curriculumul va acoperi teme despre integritatea politică, strategiile împotriva spălării banilor și a crimei organizate, perspective moderne despre inteligența artificială, decizii bazate pe date și știință comportamentală.

Școala are trei module de predare care acoperă sectorul public, sectorul privat și instrumente de abilitare civică. Fiecare modul tratează atât teoria, cât și practica și include:
# sectorul public – măsurarea corupției, captarea statului, finanțarea partidelor politice, achizițiile publice;
# sectorul privat – mecanisme internaționale, standarde de raportare corporativă și corupție în diferite sectoare industriale, cum ar fi mass-media sau sportul;
# modulul de abilitare civică abordează rolul cetățenilor în monitorizarea activităților statului și explorează modalități prin care oamenii se pot implica în procesul decizional public, în raportarea corupției și în activitățile anticorupție.

Organizatorii vă sugerează să accesați această listă de lectură pentru a acumula câteva cunoștințe de bază despre subiectele care vor fi predate în cadrul cursurilor.

# CV;
# o scrisoare de intenție care va conține cel mult 500 de cuvinte;
# formularul de înregistrare online.

Taxa de școlarizare constituie 990 de euro. Acesta acoperă costurile programului pentru șase zile și șapte nopți, cele trei mese pe zi, transportul și activitățile extracurriculare. Vă puteți alătura școlii și în regim online. Taxa de școlarizare a opțiunii de învățământ la distanță este de 350 de euro.

Organizatorii oferă și un număr limitat de burse pentru persoanele care au nevoie de un sprijin financiar. De exemplu, bursele Parteneriatului pentru guvernare deschisă acoperă scutirea completă a taxelor de școlarizare și călătoriile internaționale pentru cetățenii din Armenia, Georgia, Republica Moldova și Ucraina. În cazul în care candidați pentru o asemenea bursă, trebuie să indicați acest aspect în formularul de înregistrare.

Persoanele interesate pot găsi formularul aici. Termenul-limită pentru aplicare este 15 mai. Candidații vor fi informați cu privire la rezultatul cererii lor până pe 31 mai 2024.

Cursurile vor avea loc la Școala Națională de Artă MK Čiurlionis din Vilnius. Instituția este una dintre cele mai mari școli de muzică și arte plastice și singura școală profesională de balet din Lituania. Participanții vor fi cazați în căminul școlii, în camere duble.

Din anul 2010, Școala Internațională pentru Transparență și Integritate a găzduit peste 1 700 de viitori lideri din peste 120 de țări. Astfel, a devenit principalul eveniment, organizat în perioada estivală, care abordează subiectul anticorupției la nivel mondial.

Dacă dorești să fii mereu la curent cu cele mai noi oportunități #diez, ești mereu binevenit(ă) și pe canalul nostru de Telegram.

Preluat de la: diez.md