javier-trueba-iQPr1XkF5F0-unsplash-e1705160666680.jpg

Guvernul Japoniei oferă burse pentru studenții internaționali care își doresc să învețe la universitățile japoneze. Bursele MEXT sunt oferite pentru un academic și au drept scop familiarizarea tinerilor cu limba și cultura japoneză. De asemenea, Guvernul Japoniei își propune să creeze legături între studenții japonezi și viitorii bursieri, astfel încât să contribuie la dezvoltarea țărilor.

Documentele trebuie redactate și expediate în limba engleză sau japoneză. Fotografia candidatului va fi atașată la formularul de înregistrare. Aceasta trebuie să aibă o calitate clară, realizată în termen de șase luni de la data depunerii cererii și să fie tipărită pe hârtie specială pentru fotografii. Fotografia trebuie să aibă dimensiunea de 4,5 cm x 3,5 cm. Candidații sunt rugați să scrie numele și naționalitatea pe versoul fotografiei.

Dosarul trebuie depus la Ambasada Japoniei în Republica Moldova, situată pe bulevardul Ştefan cel Mare și Sfânt 73/1, etajul 5. Termenul-limită pentru înscriere este 16 februarie 2024. Ambasada nu va accepta cererile trimise prin e-mail.

Ambasada examinează toate documentele de aplicare și apoi invită solicitanții care au trecut de prima etapă să susțină un examen în format scris. Acest examen urmează să se desfășoare în perioada 28 februarie-1 martie. Reprezentanții ambasadei vor informa solictanții despre data și locul examinării, precum și detalii privind interviul în cazul celor care vor trece de etapa examinării dosarului.

Alte informații!

Mai multe informații despre bursa MEXT puteți afla din acest ghid.

Dacă dorești să fii mereu la curent cu cele mai noi oportunități #diez, ești mereu binevenit(ă) și pe canalul nostru de Telegram.

Preluat de la: diez.md