New-York-Times-office.gif
Articolul, publicat de Palko Karasz, este un editorial intitulat „În România, tentaculele corupţiei cuprind viaţa de zi cu zi”. Jurnalistul și-a propus să aducă în prim-plan mărturiile românilor despre propriile experienţe cu corupţia.

„Corupția este o problemă endemică în toată Europa de Est, însă lupta României împotriva ei a plasat-o în centrul dezbaterii publice”, se notează în articol.

ny

În timp ce protestele se intensificau, The New York Times a cerut românilor să descrie situații în care au avut de-a face cu corupția. Astfel, în articol este redată povestea lui Dan Aramă, un medic de 31 de ani din București, care a mărturisit că nu ia banii de la pacienții lui chiar dacă i-au fost oferiți bani de mai multe ori. Cristina Eftodii, o matematiciană pensionară, a povestit că „a dat bani la mulți”. Oana Celia Gheorghiu, translatoare, a spus că din cauza corupției și-a pierdut trei prieteni în incendiul de la Colectiv.

Articolul continuă și cu alte mărturii făcute publice, în urma lansării campaniei: „Ai experimentat corupția din România? Spune-ne povestea”.

Preluat de la: Diez.md