telegram.jpg
Curtea Supremă Federală a Braziliei a decis să blocheze Telegram în țară, scrie CNN Brasil, citat de Currenttime. Aplicația riscă să fie blocată la cererea poliției federale. Potrivit deciziei instanței, furnizorii de servicii digitale trebuie să ia măsuri de blocare, iar în caz de refuz vor fi amendați cu câte 200 000 de reali (36 000 de euro) pe zi.

Curtea Supremă, în decizia sa, s-a referit la faptul că grupurile braziliene de Telegram conțin materiale cu pornografie infantilă, cu trafic de droguri, cu vânzarea de arme neînregistrate, cu  propagandă neonazista, cu vânzarea de documente falsificate și cu bani falși.

Poliția federală a subliniat în cadrul ședinței de judecată că Telegram este „cunoscut pentru atitudinea sa de necooperare cu autoritățile de ordine din mai multe țări”. Din această cauză, messenger-ul a devenit o platformă unde se distribuție conținut „criminal”.

Instanța supremă a expediat o scrisoare pe adresa companiei în care a rugat să șteargă conținuturile ilegale de pe canalele braziliene, însă nu a primit vreun răspuns la timp.

Pavel Durov, creatorul aplicației, a spus că a fost o problemă legată de poșta electronică și a cerut instanței să oferă un termen suplimentar pentru a îndeplini decizia.

Preluat de la: diez.md