news-image-1.jpg

Școala de Jurnalism din Moldova anunță lansarea etapei de admitere în anul de studii 2024/2025. Aceasta îți va oferi oportunități excelente de a-ți descoperi creativitatea și de a te conecta cu profesioniști din industrie, prin intermediul programelor „Jurnalism Audio” și „Jurnalism Video”.

Datorită Școlii de Jurnalism:
# vei obține rapid cunoștințe și abilități elementare în industria multimedia (sunet, imagine, text);
# vei deprinde simplu și ușor bazele jurnalismului audio și video de la jurnaliști-instructori cu experiență locală și internațională;
# vei învăța prin practică, ceea ce te va ajuta să-ți găsești propriul stil, să devii o voce care știe să facă diferența și, astfel, să te deosebești;
# vei avea posibilitate să te angajezi în domeniu: TV, radio, online/scris, multimedia sau domenii conexe precum PR, comunicare, copywriting, SMM sau content manager.

Programele se adresează absolvenților de liceu, studenților de la orice facultate, profesioniștilor care doresc o schimbare de carieră (o reprofilare în favoarea jurnalismului și industriei media). De asemenea, pot aplica persoanele cu experiență în jurnalism, pentru actualizarea cunoștințelor. În cadrul școlii vei avea acces la networking, echipamente și la instruiri utile.

Perioada studiilor este 9 septembrie 2024 – 31 martie 2025 (trei-patru ori pe săptămână, de la 16.00 până la 20.00, cu prezență fizică). Limba de predare: română, dar se pot înscrie și vorbitorii de alte limbi care înțeleg româna.

Programele audio și video propuse de Școala de Jurnalism sunt potrivite pentru tine dacă ai interes și curiozitate pentru tot ceea ce înseamnă jurnalism (știri, reportaje, interviuri) și producție multimedia (vizual/video, radio/podcasting, TV etc). „Jurnalismul Audio” te va ajuta să creezi conținut memorabil cu ajutorul sunetelor, să realizezi un podcast și să atragi audiențe cu povești captivante, în timp ce „Jurnalismul Video” îți va oferi oportunitatea unică să înveți arta producției video și să-ți pui bazele în storytelling-ul vizual.

Școala de Jurnalism din Moldova este singurul centru de educație nonformală în domeniile jurnalismului și comunicării. Instruirile sunt realizate de profesioniști notorii din țară și de peste hotare, inclusiv cu certificare Deutsche Welle (DW) Akademie. Aici te poți înscrie.

Programele de studii în Jurnalism Audio și Video ale Școlii de Jurnalism sunt susținute de USAID, Ambasada SUA în Republica Moldova, Internews Moldova, UKaid.

Preluat de la: diez.md