maker.jpg

Îți dorești o incursiune captivantă într-o lume a creativității, tehnologiei și inovației? În acest weekend, pe 15 și 16 iunie, ai posibilitatea să participi la un festival tematic – Chișinău Maker Faire. Evenimentul va avea loc în campusul Tekwill (mun. Chișinău, str. Studenților 9/11), cu începere de la ora 10.00. Participarea este gratuită.

Fie că faci parte din categoria inventatorilor, a pasionaților de meșteșugărit, a maeștrilor în domeniul tehnologiei sau doar ești o persoană curioasă, Chișinău Maker Faire este pentru tine. În fiecare an, festivalul este interactiv și educațional, oferind participanților, indiferent de vârstă, posibilitatea de a testa diverse tehnologii și experiențe, de a acumula cunoștințe într-un mod plăcut și distractiv și de a descoperi noi domenii de interes.

În zona de expoziție, vei putea cunoaște lucrările realizate de makerii locali: ingineri, artiști și meșteșugari își vor prezenta proiectele proprii și vor oferi detalii despre procesele creative. Peste 30 de makeri și-au confirmat prezența la eveniment. Poți să vezi mai multe detalii despre ei aici.

Totodată, pe parcursul zilei vor avea loc numeroase sesiuni interactive și educative, pentru însușirea unor noi tehnologii precum imprimare, electronică, pictură pe torbe, pilotare drone, forjare metal, robotică și altele. Vei putea explora subiecte inginerești, de design de obiect, arhitectură, artă și povești de succes alături de experți și profesioniști din Moldova. Vei putea experimenta senzații fascinante cu ajutorul tehnologiei „Realitate Virtuală”, vei învăța să pilotezi drone și să programezi roboți. Aici mai multe detalii.

În cazul în care vrei să vii cu familia, să știi că veți avea parte de o mulțime de activități distractive. Cei mai mici exploratori se vor putea distra cu pictura pe față, jocurile cu apă, animatorul (Bumble Bee), roboței, golf car și karting. Alături de părinți, aceștia vor putea conduce primul simulator de camion creat în Moldova, care oferă emoții și experiențe de neuitat, dar vor putea testa și oglinda „Selfie”.

Evenimentul va include și o zonă de relaxare, muzică, gustări delicioase, înghețată. Pe 16 iunie, tinerii interesați de oportunități și perspective de angajare și afirmare profesională, sunt invitați să participe la un Târg de cariere și să interacționeze cu diverse companii din țară. Concertele cu Kapushon (15 iunie) și Lupii lui Calancea (16 iunie) vor încheia cele două zile pline de experiențe interactive, descoperiri și conexiuni.

Agenda evenimentului:

10.00-11.00 – deschiderea festivalului;
11.00-11.45 – mesaje de salut din partea organizatorilor și partenerilor festivalului;
10.00-15.30 – expoziții makeri (expoziție cu lucrările meșterilor, creatorilor, inventatorilor din Moldova);
10.00-16.00 – târg de cariere (16 iunie);
11.45-13.30 – prezentări tematice;
12.00-14.40 – workshopuri: modelare și tăiere laser, scanare 3D, confecționare ceas, modelare și imprimare 3D, pictură pe torbe, dezvoltare produse hardware, pilotaj drone, forjare metal, concurs cu ciocanul de lipit etc.;
15.00-15.30 – tombolă;
10.00-17.00 – zona de divertisment: pictură pe față, jocuri cu apă, animator, truck simulator, oglinda selfie, 360 booth selfie, realitate virtuală, techno music DJ, Tekwill Academy Kids, golf car, carting etc.;
10.00-17.00 – workshopuri în aer liber: pilotaj drone YMC, forjare metal, roboți YMC, concurs cu ciocanul de lipit, constructor electronic pentru copii etc.;
17.00-18.00 – concert Kapushon (15 iunie);
17.00-18.00 – concert Lupii lui Calancea (16 iunie).

Festivalul Chișinău Maker Faire este organizat de Asociația Națională a Companiilor din Domeniul TIC și Clubul Tinerilor Makeri, cu susținerea oferită de Liechtenstein Development Service (LED). Evenimentul se desfășoară în parteneriat cu Tekwill, Tekreart, Agenția de Design Kody și Technovator.

Preluat de la: diez.md