shutterstock_20881882271-scaled.jpg

Să dormi alaturi de persoana iubită poate aduce un cumul de beneficii, conectarea cu partenerul/a fiind cel mai important dintre ele. Cum procedezi, însă, dacă ai un partener care fie sforăie, fie se agită în somn, preferă o altă temperatură a camerei sau are un alt orar de somn? Cât de sănătos este să dormi separat de acesta?

Să dormim alături de persoana iubită este o dovadă a vulnerabilității, întrucât nu putem controla felul în care dormim, felul în care arătam când dormim sau suntele pe care le scoatem.

Dacă alegem să dormim separat, este important să păstram intimitatea și conectarea (seri petrecute împreună, dimineți împreună la cafea/mic dejun, grija pentru relațiile intime). De asemenea, este deosebit de important să dăm atenție momentelor noastre împreună pentru a compensa acest aranjament. 

La fel de important este să comunicam clar aceasta nevoie, ținând cont de simțirile celuilalt, să vorbim despre ce impact poate acest fapt asupra relației noastre.

Indiferent daca dormitul în paturi separate sau în camere separate chiar este o opțiune pentru voi, ca și cuplu, conectarea ar trebui să devină o prioritate și o intenție asupra căreia să vă focusați împreună, în egală măsură, pentru a vă asigura că vă cultivați corespuzantor relația de cuplu.

În ultimii ani, „dormitul separat” a devenit o tendință din ce în ce mai populara printre cupluri.

Fenomenul acesta a fost analizat inclusiv de specialiști. Conform celui mai recent studiu pe un număr de 1.250 de adulți din SUA, 1,4% dintre respondenti au afirmat că au ales să doarmă separat de partener pentru un an sau chiar mai mult.

Ceea ce este cu adevărat surprinzător este că mai mult de jumătate dintre respondenti (un procentaj de 52,9%) au susținut că dormitul separat le-a crescut calitatea somnului.

Mai mult decât atât, persoanele în cauza au susținut că durata somnului lor a crescut cu mai mult de 30 de minute/noapte.

Citește și: Ce e „somnul scandinav”. Cum trebuie să dormi alături de partenerul tău, pentru a te trezi odihnită

FOTO: Shutterstock

Preluat de la: csid.ro