119914844_gettyimages-539633370.jpg
Tatăl cântăreţei Britney Spears, Jamie Spears, a fost de acord să renunţe la rolul de tutore, după 13 ani. În 2008, obținuse acest rol în urma unei decizii judecătoreşti. Decizia acestuia vine după ani de procese, dar și de proteste ale fanilor cântăreței, care îl acuzau de control abuziv asupra fiicei sale.

Recent, cântăreața a depus mărturie despre tratamentul de care are parte, afirmând că este „traumatizată”

„Este foarte discutabil dacă o schimbare de tutore în acest moment ar fi în interesul doamnei Spears. Chiar dacă domnul Spears este atacat nejustificat, el nu crede că o luptă publică privind tutela cu fiica sa este în interesul ei. El va colabora cu curtea şi cu avocatul fiicei sale, pentru a pregăti o tranziţie uşoară în cadrul tutelei”, a spus avocatul, citat de Variety.

„Suntem fericiţi că domnul Spears şi avocatul său au admis, într-un document juridic, că trebuie să se retragă. S-a făcut dreptate pentru Britney”, a spus avocatul lui Britney Spears, Mathew Rosengart.

<!–

–> <!–

–>

În vârstă de 39 de ani, Britney Spears a fost plasată sub tutela tatălui ei în 2008, după ce au existat semne că ar avea probleme de sănătate mintală. Cu un an înainte, cântăreața a divorțat de Kevin Federline, a pierdut custodia copiilor ei și a fost internată într-un centru de refacere, în urma unei presupuse căderi nervoase.

În 2020, cântăreața a făcut demersuri în instanță pentru a fi scoasă de sub tutela tatălui ei. În luna iunie, ea a depus mărturie în instanță, afirmând că a fost forțată să muncească împotriva voinței ei și că a fost obligată să poarte un dispozitiv contraceptiv.

Britney Spears a spus că își dorește să îi fie reduse programările la terapie, doreşte să se poată căsători și să aibă un copil, ceea ce nu se poate în acest moment.

Preluat de la: diez.md