carry-on-bags.jpg

O nouă lege a fost pusă în aplicare în orașul Dubrovnik din Croația. Pe străzile din centrul vechi este interzisă târârea valizelor cu roți. Persoanele care vor face acest lucru vor primi o amendă de 230 de lire (aproximativ 270 de euro), informează mirror.co.uk.

Potrivit publicației, orașul croat înregistrează un flux uriaș de vizitatori în fiecare an, iar sunetul roților care se mișcă pe pavaj creează poluare fonică. Legea a fost adoptată de primarul din Dubrovnik, Mato Franković, care încearcă să diminueze impactul turismului excesiv asupra orașului.

O altă măsură suplimentară de reducere a zgomotului prevede ca cafenelele și barurile cu terase unde nivelul de zgomot depășește 55 de decibeli vor fi amendate și vor fi obligate să închidă timp de șapte zile. De asemenea, un videoclip care îndeamnă turiștii să „respecte orașul”, va fi difuzat pe navele de croazieră care acostează la Dubrovnik și în avioanele Croatian Airline care sosesc în țară.

Începând cu luna noiembrie a acestui an, valizele și gențile vor trebui lăsate la zidurile orașului vechi înainte ca vizitatorii să poată intra.

În fiecare an, 1,5 milioane de persoane vizitează Dubrovnik, ceea ce reprezintă de aproape 40 de ori mai mult decât cele 41 000 de persoane care locuiesc în oraș.

Preluat de la: diez.md