357827064_754543166673150_4999373591664217869_n.jpg
Designul vestimentar este o artă, iar arta cere talent, pasiune și multă muncă. La Facultatea de Arte Plastice și Design a Universității Pedagogice de Stat „Ion Creangă” din Chișinău, studenții programului de studii de licență: Modă – design vestimentar, zi de zi, pe toată perioada studiilor, ghidați cu măiestrie de cadrele didactice, reușesc incontestabil să adune aprecieri și lauri. O dovadă în acest sens sunt Concursurile și Festivalurile de Modă la nivel național și internațional de unde s-au întors cu Diplome și Trofee și, nu în ultimul rând, Defileul „UNIVER ART FASHION”, 2023, ajuns la a III-a ediție.

În data de 30 iunie 2023, Parcul „Valea Morilor” a găzduit evenimentul „Univer Art Fashion”, 2023, care, accentuând culorile, a intensificat inspirația și emoțiile pozitive tuturor celor prezenți.

Alexandra BARBĂNEAGRĂ, rectora UPSC, și Ana SIMAC, decana Facultății de Arte Plastice și Design, au apreciat perseverența și dibăcia absolvenților, autori ai colecțiilor de modă prezentate, i-au felicitat și i-au încurajat spre alte noi ascensiuni.

În cadrul defileului, au fost prezentate opt colecții vestimentare realizate de absolvenți ai programului de licență Modă-design vestimentar, absolvenți 2023:
# Lefter Maria, colecția „Vato”, coordonatoare Ala Lupu-Leancă;
# Savin Elisaveta, colecția „Earth Rangers”, coordonator Vasile Vozian;
# Cucu Maria Magdalena, colecția „Eclipsa Argintie”, coordonator Vasile Vozian;
# Ostrovscaia Eva, colecția „Poetry session”, coordonator Vasile Vozian;
# Nosatîi Ruxandra, colecția „AuGust”, coordonator Vasile Vozian;
# Morari Alexandra, colecția „Amprente eterne”, coordonator Vasile Vozian;
# Guțan Denis, colecția „Bones”, coordonator Vasile Vozian;
# Slobodeniuc Anna, colecția „Lungonă Dromănsa – Drumuri Lungi”, coordonator Eugen Reabenchi.

Printre participanți s-au numărat și patru colecții ale absolvenților de master 2023 și licență 2022:
# Cocieru Svetala, colecția „Păpuși de porțelan”, coordonator Vasile Vozian;
# Turcu Daria, colecția „Flori de dor”, coordonator Vasile Vozian;
# Coliban Valeria, colecția „Fantomele trecutului”, coordonator Vasile Vozian;
# Ostafi Elena, colecția „Vernisaj sculptural”, coordonator Vasile Vozian.

Mulțumiri și felicitări absolvenților și coordonatorilor Vasile Vozian, Eugen Reabenchi, Ala Lupu-Leancă, colectivului profesoral, care s-au implicat cu dăruire în realizarea colecțiilor vestimentare prezentate.

Evenimentul „Univer Art Fashion”, ediția a 3, a fost organizat de Facultatea de Arte Plastice și Design a UPSC, având drept partener principal – Primăria Municipiului Chișinău, partener media – Compania Publică Teleradio Moldova, parteneri – Școala de Modeling AD Models; Școala de Modeling NBA – Nicoleta Bugan Academy, prezentatorul Alex Luca și interpretul de operă Radu Chiochiu.

Facultatea de Arte Plastice și Design a Universității Pedagogice de Stat „Ion Creangă” din Chișinău, în toți cei peste 20 de ani de activitate, a contribuit continuu la dezvoltarea și perpetuarea artei, a inspirat mai multe generații de absolvenți, care, cu entuziasm și dedicație, și-au transformat pasiunea în afacere, nu doar în Moldova, ci și peste hotarele ei.

Mai multe poze puteți vedea AICI.

Acest material a fost scris și redactat de echipa UPSC. Informațiile prezentate în acest material nu reflectă nici într-un mod opiniile echipei #diez.

Preluat de la: diez.md