wire-13595036-1558040932-300_634x422.jpg
În parlamentul din Taiwan au fost discutate măsurile care ar trebui adoptate pentru legalizarea căsătoriei între persoane de același sex. Acest lucru ar putea face statul insular să devină primul din Asia care adoptă o astfel de legislație, scrie Reuters. 

În capitala Taipei, mii de susținători ai căsătoriei între persoanele de același sex s-au strâns în fața parlamentului, în timp ce parlamentarii votau o serie de legi care ar putea oferi cuplurilor de același sex protecție legală similară cu cele ale cuplurilor heterosexuale.

„Azi avem o șansă să facem istorie și să arătăm lumii că valorile progresive pot prinde rădăcini în societatea Asiei de Est”, a scris președintele Tsai Ing-wen te Twitter.

Votul vine în urma unei dezbateri de câțiva ani referitoare la dreptul la căsătorie. În 2017, curtea constituțională a statului insular a decis că persoanele de același sex au dreptul legal de a se căsători și a setat data de 24 mai ca termen limită pentru legalizare.

Între timp, oponenții sunt împotrivă și au depus două proiecte de legi care ar limita aceste persoane în drepturi egale. Este vorba de omiterea cuvântului de „căsătorie” și de a include termenul de relație/uniune de același sex fără dreptul de a adopta copii.

Preluat de la: diez.md