collage_1.jpg
Machiajul din ziua nunții este acel „detaliu” important de pe chipul miresei ce are capacitatea de a-i complimenta în cel mai frumos mod posibil emoțiile și fericirea. Machiajul trebuie să fie într-o completă armonie cu personalitatea miresei, cu stilul rochiei și al evenimentului. Veronica Guzun este din Chișinău și în urmă cu doi ani a început să activeze ca make-up artist. De atunci, și până în prezent, ea s-a remarcat prin faptul că reușește să evidențieze cele mai frumoase trăsături ale femeilor pe care le machiază. În acest interviu, Veronica ne dezvăluie tendințele din această primăvară – vară dar și sfaturi de care trebuie să ținem cont pentru a avea un machiaj impecabil.

– Veronica, spune-ne care sunt principalele tendințe ale machiajului de mireasă în această primăvară-vară?

– Anul acesta, ca și în anul trecut, este în vogă tenul perfect, luminos, dar totodată rezistent. Aspectul cât mai sănătos și natural al pielii este ceea la ce atragem anul acesta cea mai mare atenție. Conturarea foarte accentuată a pomeților nu va fi în vogă anul acesta, de nelipsit va fi blush-ul în nuanțe de roz și piersică care va da prospețime tenului, iar iluminarea se va face cât mai discret, cu aspect natural. Ce ține de farduri, optăm pentru culori pastelate de bej, roz, maro, bronz, în special nuanțe calde. Ca și stil, nu dispare din tendințe machiajul clasic, machiajul natural, eyelinerul, iar o mireasă mai îndrăzneață poate opta chiar și pentru machiaj tip smokey, de asemenea în nuanțe naturale, maro, bronz. Ce nu se poartă cu siguranță anul acesta, sunt rujurile cu efect mat, buzele trebuie să fie cât mai hidratate și mai lucioase în acest sezon.

image1

– Cu ce este mai special un machiaj de mireasă?

– Într-un machiaj de mireasă cea mai specială este „mireasa” cu tot bagajul ei de emoții. Acordăm o atenție deosebită în lucrul cu aceasta, care trebuie să arate perfect în ziua nunții. Machiajul său trebuie să arate impecabil de dimineață până, cel puțin, la tăierea tortei. De regulă, lucrul cu miresele presupune o responsabilitate mai mare și aici nu e loc de „nereguli”. Este foarte important ca mireasa să arate bine atât în realitate, cât și în fotografii.

– Ce tip de machiaj aleg miresele noastre?

– Anul acesta miresele mele optează pentru machiaj al ochilor cât mai lejer, care să le accentueze trăsăturile dar să fie de „recunoscut”. Un aspect al tenului cât mai puțin încărcat, un machiaj al ochilor cu accent pus pe dunga de eyeliner sau un machiaj clasic, mai aproape de natural.

rsz_image3

– Cu cât timp înainte de nuntă miresele trebuie să înceapă căutările unui stilist?

– Probabil este individual, însă în mare parte programările încep din decembrie, deci aproximativ cu jumătate de an înainte, deși ele continuă și până în prezent.

– Cât de importantă este proba de machiaj?

– Pentru o mireasă și mai ales pentru una foarte emoționată consider că, proba de machiaj este foarte importantă pentru a nu avea surprize neplăcute în ziua evenimentului și nu neapărat pentru că ar fi machiajul nereușit, ci pur și simplu uneori se întâmplă că fie miresele nu pot exprima clar ce-și doresc, ori stilistul interpretează în alt mod doleanțele ei, viziunile chiar pot fi diferite. În general, la proba de machiaj discut mult cu mireasa, despre etape, despre ten, trăsături, ce putem face, ce putem omite, ce culori putem folosi și ce culori mai puțin, în plus se stabilește o legătură între viitoarea mireasă și stilistul său, iar în ziua nunții ambii sunt mai relaxați.

image6

– Care sunt cele mai frecvente greșeli în machiajul de mireasă pe care le-ai observat?

– Probabil machiajele prea stridente și foarte colorate, în rest cred că ține totul de gust.

– În concluzie, ce sfat le dai viitoarelor mirese, la ce trebuie să atragă atenție?

– Le recomand să își pregătească tenul cu mult timp înainte de ziua nunții, pentru că acesta să arate impecabil, să meargă la cosmetolog pentru proceduri de curățare și hidratare. Să-și aleagă cu grijă stilistul și frizerul. Dacă dorește, poate să facă și o probă ca să fie mai relaxată în ziua nunții, iar apoi să savureze tot ce se va petrece în acea zi magică.

rsz_image4

Elena Balan,
Studentă la Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, USM

Preluat de la: diez.md