rusia-germania-proteste.jpg
În această duminică, au avut loc mai multe proteste pro-ruse în Germania. Comunitatea rușilor din țară a cerut încetarea discriminărilor la care sunt supuși de când a început războiul în Ucraina, transmite AFP.

Germania găzduiește 1,2 milioane de persoane de origine rusă și 325 000 din Ucraina. Autoritățile se tem că conflictul ar putea fi importat în Germania și că protestele ar putea fi folosite pentru a promova narațiunea de război a Moscovei.

Aproximativ 600 de persoane au ieșit duminică în Frankfurt cu steaguri rusești pentru a protesta „împotriva urii și hărțuirii”. Aproximativ tot atâtea persoane s-au adunat și la Hanovra. Proteste similare au avut loc sâmbătă la Lübeck și la Stuttgart.

Poliția din Lübeck a declarat că a oprit un convoi de aproximativ 60 de vehicule, deoarece a încălcat legea, exprimând sprijinul pentru „războiul de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei” și folosind „simboluri interzise”.

Poliția germană spune că a înregistrat 383 de infracțiuni anti-ruse și 181 de infracțiuni anti-ucrainene de când a început invazia Kremlinului pe 24 februarie.


În data de 24 februarie, Rusia a atacat Ucraina, menționând că începe o „operațiune specială” de eliberare. De atunci, în țara vecină a început un război care durează până în prezent.

Echipa #diez transmite situația din țara vecină în regim livetext în fiecare zi, cronologia evenimentelor care s-au întâmplat până la ziua de astăzi o puteți vedea aici!

Preluat de la: diez.md