cancelarus-germaniei.jpg
Cancelarul austriac Karl Nehammer îl va vizita luni la Moscova pe președintele rus Vladimir Putin. Acesta este primul lider european care se va întâlni cu Putin de la invadarea Ucrainei de către Rusia, transmite AFP.

„Se duce acolo după ce a informat Berlinul, Bruxelles-ul și pe președintele ucrainean Volodâmâr Zelenski” pentru a încuraja dialogul între Ucraina și Rusia, a declarat un purtător de cuvânt al lui Nehammer.

Nehammer a luat el însuși inițiativa și a organizat întâlnirea în timpul șederii sale în Ucraina, dorind „să facă totul pentru a se putea face progrese către pace”, chiar dacă șansele sunt minime, a adăugat el.

El intenționează să discute cu Kremlinul despre „crimele de război” din oraşul Bucea, pe care l-a vizitat sâmbătă.

Amintim că, după ce forțele ucrainene au preluat din nou controlul asupra orașului Bucea, acolo au fost descoperite mai multe cadavre ale civililor. Unele se aflau chiar în stradă. Rusia respinge acuzațiile și spune că totul este înscenat.


În data de 24 februarie, Rusia a atacat Ucraina menționând că începe o „operațiune specială” de eliberare. De atunci, în țara vecină a început un război care durează până în prezent.

Echipa #diez transmite situația din țara vecină în regim livetext în fiecare zi, cronologia evenimentelor care s-au întâmplat până la ziua de astăzi o puteți vedea aici!

Preluat de la: diez.md