supliment-magneziu-diaree.jpg

Suplimentele cu magneziu și-au câștigat popularitatea pe social media, iar asta pentru că acest mineral poate susține mai multe funcții de sănătate. Din păcate, majoritatea adulților nu consumă suficient de mult magneziu, iar suplimentarea este esențială. Cu toate astea, unele persoane care încep să ia suplimente cu magneziu s-ar putea confrunta cu probleme gastrointestinale precum greață, diaree și crampe abdominale.

Iată de ce magneziul ar putea provoca diaree, dar și care sunt formele de supliment mai puțin susceptibile să aibă acest efect.

Este cunoscut faptul că magneziul poate determina unele persoane să simtă nevoia de a merge la toaletă. De foarte multe ori, medicii folosesc acest supliment pentru a trata constipația. Acest lucru se datorează efectului magneziului asupra intestinului. Mai exact, magneziul atrage apa în intestine, ducând la creșterea mișcărilor intestinale.

Cu cât iei mai mult magneziu, cu atât sunt mai mari șansele de a experimenta acest efect secundar. Când iei în considerare orice supliment, inclusiv magneziul, este important să înțelegi recomandările privind dozajul.

Femeile ar trebui să primească 310 până la 320 miligrame de magneziu în fiecare zi, în timp ce bărbații ar trebui să primească 400 până la 420 de miligrame. Nu depăși aceste cantități recomandate! Mai mult, recomandările diferă pentru persoanele care sunt însărcinate și care alăptează.

Două tipuri de magneziu ar putea fi mai susceptibile să provoace diaree decât altele. Oxidul de magneziu funcționează ca un laxativ osmotic, ceea ce înseamnă că atrage lichide în colon și în scaun și dă scaunului mai mult volum pentru persoanele care sunt constipate.

Acest tip de magneziu este folosit în mod obișnuit pentru a trata constipația, deci dacă nu experimentezi constipație și iei oxid de magneziu, ar putea provoca diaree. Dacă ai mișcări intestinale normale și încerci oxidul de magneziu, poate provoca diaree prin același efect.

Un alt tratament comun pentru constipație este citratul de magneziu care ar putea, de asemenea, să provoace diaree.

Citratul de magneziu este absorbit mai bine decât alte suplimente și, pentru că este absorbit mai bine, poate avea efectele dozelor mai mari. Unele persoane pot evita diareea luând o formă de magneziu numită glicinat de magneziu.

Glicinatul de magneziu este adesea mai bine tolerat. Magneziul este combinat cu aminoacidul glicină, făcându-l mai ușor pentru tractul gastrointestinal și mai ușor de absorbit în organism. Multe persoane consideră că glicinatul de magneziu este mai blând pentru sistemul digestiv.

Cu toate acestea, dacă iei prea multe forme de magneziu te poți confrunta cu diaree.

Dacă bănuiești că suplimentele cu magneziu pe care le iei provoacă diaree sau dacă îți dorești să-ți mărești aportul de magneziu și nu vrei să iei mai multe pastile, există multe modalități de a obține mai mult magneziu prin alimentație.

Sursele de magneziu din alimente sunt probabil mai bune decât suplimentele de magneziu. Următoarele alimente sunt surse bune de magneziu:

Foto: shutterstock

Surse:

Preluat de la: csid.ro