Transnistria.jpg
Armata rusă a anunțat că trebuie să stabilească controlul deplin asupra Donbasului și a Ucrainei de Sud în timpul celei de-a doua etape a „operațiunii speciale”, ceea ce îi va permite să iasă direct spre regiunea transnistreană. Despre aceasta a anunțat generalul-maior Rustam Minnekaev, comandant adjunct al Districtului Militar Central.

Minnekaev a pus că a doua etapă a „operațiunii speciale” deja a început, iar una dintre sarcinile armatei ruse este să stabilească controlul deplin asupra Donbasului și a sudului Ucrainei.

„Controlul asupra sudului Ucrainei este o altă cale de ieșire către regiunea transnistreană, unde sunt încălcate drepturile populației vorbitoare de limba rusă. Se pare că acum suntem în război cu întreaga lume, așa cum a fost pe timpul Marelui Război de Apărare a Patriei. Întreaga Europă, întreaga lume a fost împotriva noastră. Și acum e la fel, nu au iubit niciodată Rusia”, a declarat militarul rus, citat de tass.ru.

Acesta a adăuga: „Controlul asupra Donbasului va face posibilă crearea unui coridor terestru către Crimeea”.

Minnekaev a subliniat că superioritatea tehnică a armatei ruse asupra Forțelor Armate ucrainene pe uscat, pe mare și în spațiul aerian este evidentă.

Amintim că autoritățile din Federația Rusă au criticat decizia Maiei Sandu de a interzice folosirea simbolurilor utilizate de Rusia în războiul din Ucraina. Totodată, ambasadorul rus în Moldova Oleg Vasnețov a fost convocat la MAEIE pentru a oferi explicații în privința retoricii neconstructive și inacceptabile la adresa președintei Republicii Moldova.

Pe 14 aprilie 2022, deputații au votat în lectura a III-a (finală) proiectul de lege care prevede interzicerea simbolurilor rusești „V”, „Z” și a panglicii „Sfântul Gheorghe” pe teritoriul Republicii Moldova.

Preluat de la: diez.md