ZTA1YmY0YjdiMDdlNmE3MWNmYWFhYjk1ZWI.thumb_.jpg
Casa Albă a prezentat, luni, 22 iunie, un plan pentru distribuirea la nivel global a 55 de milioane de doze de vaccin produse de SUA, cu aproape 75 % dintre doze fiind alocate către America de Sud și Caraibe, Asia și Africa prin programul internațional COVAX.

Planul îndeplinește angajamentul președintelui Joe Biden pentru a împărți 80 de milioane de vaccinuri produse în SUA țărilor din jurul lumii. Președintele a schițat prioritățile sale pentru primele 25 de milioane de doze din acel angajament, transmite Digi24.

Dintre cele 55 de milioane de doze, 41 de milioane vor fi distribuite prin COVAX, a spus Casa Albă, aproximativ 14 milioane fiind trimise către America de Sud și Caraibe, 16 milioane către Asia, și aproape 10 milioane către Africa.

Celelalte 25 %, sau aproximativ 14 milioane de doze, vor fi împărțite cu „prioritățile regionale”, inclusiv Columbia, Argentina, Iraq, Ucraina, Cisiordania și Gaza.

Cele 55 de milioane de doze vor fi luate din stocurile SUA de vaccinuri Pfizer, Moderna și Johnson & Johnson, iar dacă serul AstraZeneca primește undă verde de la Administrația pentru Siguranță Alimentară și Farmaceutică, ar putea fi de asemenea inclus.

Casa Albă a transmis că vrea să prioritizeze dozele pentru lucrătorii din domeniul sănătății și cei care au cel mai mare risc.

Preluat de la: diez.md