200120-donald-trump-ew-1041a_eef22d21b3c99886bae9673bca9dbe8e.fit-760w.jpg
Preşedintele SUA Donald Trump a anunţat vineri încetarea relaţiei dintre ţara sa şi Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), scrie reuters.

Trump a acuzat Organizația Mondială a Sănătății  încă de la începutul pandemiei de coronavirus că este prea indulgentă cu Beijingul și a devenit marioneta Chinei.

Trump a spus că oficialii chinezi „au ignorat obligațiile de raportare” față de OMS despre virus, care a ucis sute de mii de oameni la nivel global, și au presat agenția pentru a „induce în eroare lumea”.

„China are control total asupra Organizației Mondiale a Sănătății, în ciuda faptului că a plătit doar 40 de milioane de dolari pe an, comparativ cu ceea ce a plătit Statele Unite, sumă care ajunge aproximativ la 450 de milioane de dolari pe an”, a spus el.

„Deoarece nu au reuşit să facă reformele necesare şi cerute, vom pune capăt astăzi relaţiei noastre cu Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi vom redirecţiona aceste fonduri către alte nevoi de sănătate publică urgente şi mondiale care merită” aceasta, a declarat Donald Trump presei.

Preluat de la: diez.md