sdg-1.jpg
O noua lege adoptată de filipinezi obligă studenții și liceenii să planteze 10 copaci pentru a putea termina școala. Astfel, actul normativ formalizează o tradiție care va ajuta la lupta contra schimbărilor climatice.

Inițiatorii legii afirmă că, dacă se va respecta, inițiativa va aduce 525 miliarde de copaci plantați pe parcursul unei singure generaţii, scrie independent.co.uk, citat de libertatea.ro.

De asemenea, guvernul filipinez speră ca prin acestă lege să impulsioneze inițiativele ecologice ale tinerilor care vor înţelege în acest fel mai bine problemele legate de mediu.

Membrul partidului Magdalo, Gary Alejano, a fost principalul autor al legii. El spune că peste cei 12 milioane de elevi care vor termina școala și aproape 5 milioane de studenți care vor termina facultatea, inițiativa ar putea asigura plantarea anuală a cel puţin 175 de milioane de copaci.

Copacii vor fi plantați în zone mlăștinoase, unele regiuni protejate, păduri, foste zone de exploatări miniere, spaţii militare, şi anumite spații urbane.

Preluat de la: diez.md