FotoJet.jpg
Se apropie primăvara și vine momentul când scăpăm de haine grele, tricotaje și cizme. Schimbarea anotimpurilor marchează nu doar reînvierea naturii, aceasta deschide o pagină nouă și colorată pentru stilul nostru. După cum s-a remarcat în raportul de tendințe al Vogue Runway, colecțiile de primăvară au reflectat diverse stări și au multe de oferit.

Ținând cont de recomandările experților Vogue, am decis să vă prezentăm câteva tendințe din lumea modei pentru primăvara anului 2023.

Buzunare multiple

Când au fost inventați pentru prima dată, pantalonii cargo erau purtați doar de soldați. Aatăzi, perechea de pantaloni cargo cu multe buzunare este principalul articol vestimentar în această primăvară. O alegere mai curajoasă ar fi fusta cargo proaspăt bătută, cu buzunare mari.


Sursă: British Vogue

Stilul grunge

Stilul grunge este îmbrăcămintea, accesoriile și coafuri ale genului și subculturii muzicale grunge care au apărut la mijlocul anilor 1980, Seattle, și au atins o mare popularitate la mijlocul anilor 90. Se caracterizează prin îmbrăcăminte din magazinele second-hand, adesea purtată într-o manieră lejeră, androgină, pentru a sublinia silueta. Stilul a fost popularizat de trupele muzicale Nirvana, Soundgarden și Pearl Jam.

Când grunge a început să fie o tendință populară la începutul anilor 1990, designerul de modă Marc Jacobs a fost primul designer care a adus stilul în lumea brandurilor de lux.


Sursă: British Vogue

Asimetrie

În moda feminină, asimetria în îmbrăcăminte a cunoscut apogeul în anii ’80, când cultura tineretului a început să pătrundă într-o fază capricioasă, experimentală. Stilurile subversive au deschis calea genurilor de avangardă atât în muzică, cât și în artă.

Mai târziu, designeri precum Yirantian Guo, Loewe, Saint Laurent și Balenciaga au prezentat articole vestimentare asimetrice.


Sursă: British Vogue

Argint

Argintul a fost o temă care a dominat colecțiile de primăvară, inclusiv Gucci, Versace și Chanel. Aceasta este, fără îndoială, cea mai importantă tendință de culoare pentru sezonul de primăvară.


Sursă: British Vogue

Haine cu drapaj

Hainele drapate își au originea în picturile și sculpturile din vremurile civilizațiilor romane, grecești și egiptene. Cele mai de succes exemple de tehnică de drapaj au fost create de Madeleine Vionnet și Madame Grès la începutul secolului al XX-lea. Vionnet a căutat inspirație din statutele grecești clasice, în care hainele păreau să se miște ca apa.


Sursă: British Vogue

Preluat de la: diez.md