coronavirus-sample-getty.jpg
Preşedintele României, Klaus Iohannis, a emis decret privind prelungirea stării de urgență în țară cu 30 de zile. Noul decret care intră în vigoare de miercuri prelungește starea de urgență până pe 14 mai.

Conform Legii privind decretarea stării de urgenţă şi a stării de asediu, în funcţie de evoluţia situaţiilor de pericol, preşedintele României, cu încuviinţarea parlamentului, poate prelungi durata stării instituite şi poate extinde sau restrânge aria de aplicare a acesteia.

Preşedintele a emis decretul de prelungire a stării de urgenţă cu încă 30 de zile. Iohannis a declarat săptămâna trecută, după întâlnirea cu premierul şi cu mai mulţi miniştri, că este necesară prelungirea stării de urgenţă cu încă o lună: „Sunt lucruri care se mişcă, însă, trăgând linie, am ajuns la concluzia că va fi nevoie de prelungirea stării de urgenţă. Am solicitat guvernului să vină cu propuneri. La începutul săptămânii viitoare, voi emite un nou decret pentru a prelungi starea de urgenţă cu încă o lună de zile. Acest lucru este necesar pentru a ţine epidemia sub control”.

Primul decret de instituire a stării de urgenţă a primit votul unanim al parlamentarilor.

Preluat de la: diez.md