online.jpg
Autoritățile vor monitoriza starea de sănătate a persoanelor care se află în autoizolare, în carantină sau care fac tratament la domiciliu va fi realizată prin intermediul unui sistem online. Inițiativa lansată vine să centralizeze informațiile cu privire la starea de sănătate a persoanelor, pe perioada stării de urgență cauzată de infecția COVID-19. 

Platforma va permite medicilor de familie din Capitală să aibă acces la un centru unic/instituțional, unde vor fi colectate și introduse toate informațiile cu privire la persoanele care necesită monitorizare la domiciliu.

„Persoanele vor introduce zilnic, de sinestătător, datele cu privire la simptomele pe care le manifestă, iar specialiștii vor putea urmări în timp real evoluția stării de sănătate a pacienților. Această practică va fi utilă în cazul în care numărul persoanelor aflate în monitorizare la domiciliu va crește” scrie într-un comunicat plasat pe site-ul primăriei.

Persoanele care se află în imposibilitatea de a completa datele online, vor fi contactate telefonic de medicii de familie.

Proiectul-pilot va fi aplicat inițial în sectorul Buiucani al capitalei.

Preluat de la: diez.md