pixel.png

Dacă nu te simţi bine, ai simptome specifice coronavirusului şi observi că ţi s-a schimbat culoarea buzelor, trebuie să ajungi urgent la spital, atenţionează publicaţia Mirror.

Pandemia de coronavirus continuă şi, peste 1,8 milioane de persoane au fost confirmate până acum pozitive cu virusul ucigaş. Este foarte important să cunoşti principalele simptome specifice noului coronavirus şi, potrivit NHS (Serviciul Naţional de Sănătate) tusea uscată continuă şi febra sunt două dintre principalele semne însă, pacienţii care s-au recuperat de COVID-19 au menţionat multe alte simptome pe care le-au experimentat în timpul îmbolnăvirii, printre care şi durerile de cap şi pierderea mirosului sau a gustului.

Pe lângă aceste simptome s-a mai depistat încă un semn care le-a atras atenţia specialiştilor: culoarea buzelor. Dacă observi că buzele încep să devină albastre, acest aspect indică pneumonia, o complicaţie a coronavirusului sever, ceea ce înseamnă că trebuie să mergi direct la spital, informează The Express.

<!–

Formul de quiz

–>

Majoritatea pacienţilor diagnosticaţi cu COVID-19 s-au confruntat cu simptome uşoare sau moderate, printre care reamintim dificultatea de a respira, tusea şi senzaţia de oboseală. În schimb, alte persoane infectate cu noul virus respirator s-au confruntat cu simptome extreme sau chiar au făcut pneumonie. NHS descrie pneumonia ca fiind ”o umflătură a ţesutului unuia sau ambilor plămâni”. De asemenea, au adăugat că ”la capătul tuburilor respiratorii care se regăsesc în plămâni se regăsesc mici săculeţi cu aer. Dacă ai pneumonie, aceştia se inflamează şi se umple cu lichid”.

Simptome comune ale pneumoniei sunt tusea şi dificultatea de a respira, dar şi colorarea buzelor, acestea devenind albastre, ceea ce semnalează lipsa oxigenului din sânge. Experţii NHS avertizează că oricine observă acest semn să meargă de urgenţă la spiral sau să ceară îngrijiri. Bineînţeles, pneumonia nu este singura afecţiune care duce la albăstrirea buzelor, ci şi şocul septic, probleme ale inimii sau plămânilor pot provoca şi ele lipsa oxigenului şi schimbarea culorii pielii.

 

Preluat de la: csid.ro