Coronavirus, COVID-19 sau carantină sunt niște cuvinte cu care te ciocnești în fiecare zi, mai ales dacă urmărești știrile și stai acasă. Pe timp de pandemie e greu la toți: de la Ministra Sănătății până la un elev care urma să ia examenul de bacalaureat în acest an, mai cu toții am rămas izolați în casă. De aceea, acum ai alegerea: de a urmări cele întâmplate sau de a aduce un aport în îmbunătățirea lucrurilor.

Comunitatea Code for Moldova a ales al doilea scenariu și împreună cu echipa c19.md au dezvoltat prima platformă de informare despre progresul pandemiei COVID-19 în Republica Moldova: info.c19.md. Site-ul are scopul să informeze cetățenii, reprezentând date statistice, grafice, măsurile de precauție, simptome, noutățile legislative apărute în fiecare zi și posibilitatea de a adresa o întrebare comunității de medici .

Code for Moldova este prima organizație civic-tech din Republica Moldova care vine cu soluții digitale pro-bono pentru a rezolva problemele societății și a oferi sprijin instituțiilor de stat.

Tinerii entuziasmați doresc să creeze o comunitate de activiști cu specializare în diverse domenii (Programare, Marketing, PR, Design Grafic, Social Media Management, Coordonare Proiecte) care  ar dori să se implice la schimbarea comunității, prin îmbunătățirea infrastructurii digitale din diverse domenii: educație, medicină, mobilitate, buna guvernare, transparență, ș.a. Code For Moldova crede că viitorul îți aparține atunci când acționezi și că împreună putem face o Moldovă mai bună. 

La momentul de față, echipa Code for Moldova lucrează la realizarea unui alt proiect, a căror multe detalii rămân în culise. Doresc să soluționeze o problemă în lupta cu virusul COVID-19 și să amelioreze suferința persoanelor aflate în situații vulnerabile. Dacă vrei să afli mai multe detalii, urmărește pagina lor de Facebook.

Dacă dorești să aduci aport la schimbarea societății prin soluții digitale și ești gata să dedici timp săptămânal, atunci înregistrează-te pe acest link și devină o parte din comunitatea Code for Moldova.

Preluat de la: diez.md