Pe timp de pandemie, personalul medical și spitalele României sunt în prima linie de luptă, riscându-și viața în fiecare minut. Ei au nevoie de resurse pentru a combate efectele noului tip de Coronavirus: echipamente medicale, echipamente de protecție, substanțe dezinfectante medicale, teste pentru diagnostic. Este crucial ca în aceste momente să îi păstrăm sănătoși pe medici, pe asistenții medicali, pe infirmieri, pe laboranți și pe cei care lucrează pe ambulanțe.

Tocmai de aceea, cluburile Rotary din București, care fac parte din Districtul 2241 România și Republica Moldova, au inițiat o campanie de strângere de fonduri pentru a fi alături de cei care ne salvează.

”Salvează-i pe salvatori!” este o inițiativă complexă, cu strângere de fonduri în rândul colegilor din Rotary, dar și în rândul membrilor comunității, preocupați de înlăturarea rapidă a pericolului. Prin contribuțiile strânse se vor achiziționa măști, viziere, ochelari, mănuși, combinezoane și halate, botoși, teste rapide și substanțe dezinfectante, ventilatoare mecanice și consumabile.

<!–

Formul de quiz

–>

„În aceste vremuri deloc bune, ține de fiecare dintre noi să facem tot ce ne stă în putere pentru a avea grijă de sănătatea noastră și mai ales a personalului medical. Rotary International este o organizație reprezentativă pentru societatea civilă, cu un rol activ de peste 115 ani în a sprijini sistemul sanitar și populația. Împreună trebuie să arătăm că suntem mai puternici dacă acționăm în spiritul binelui general și de aceea, orice contribuție a fiecăruia dintre noi pe www.salveaza.org este un pas spre a înfrânge virusul COVID-19”, a declarant cosmonautul român Dorin Dumitru Prunariu, membru Rotary.

Efortul Cluburilor Rotary bucureştene în Campania „Salvează-i pe Salvatori!” însumeaza azi aparatură, materiale şi bani în valoare de aproape 150.000 de euro (697,585 lei, adică 144, 728 euro pe 2 aprilie ora 14), care au fost direcționate până acum către spitale din București: Institutul Național de Boli Infecțioase Prof. Matei Balș, Spitalul Clinic Colentina, Spitalul de Urgență București. şi în ţară: Spitalul Clinic Județean de Urgență Brașov și Spitalul de Urgenţă Petroşani.

„Am înţeles, din timp, ce înseamnă lupta aceasta cu boala COVID-19. Înseamnă să ne dedicăm trup, suflet şi minte să învingem. Noi strângem bani. Noi motivăm. Noi aducem oamenii împreună pentru acest efort comun. Însă vârful lancei noastre este medicul. Medicul român este cel mai important. Trebuie menţinut sănătos fizic şi mental. Pentru el strângem fonduri. Vom câştiga bătălia aceasta lungă, atâta timp cât medicii noştri sunt în viaţă!” Andrei Robert Botez, Rotarian şi Preşedinte de Club Rotary.

Preluat de la: csid.ro